Έστησαν απάτη με την κηδεία της αστροφυσικού για να κερδίσουν χρήματα

Έστησαν απάτη με την κηδεία της αστροφυσικού για να κερδίσουν χρήματα Facebook Twitter
1

Άγνωστοι επιχείρησαν να κερδίσουν χρήματα μέσω διαδικτύου, εκμεταλλευόμενοι τον τραγικό θάνατο της Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά υπόθεση πλαστογραφίας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς άγνωστοι δημιούργησαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα εισφορών για κοινωνικά θέματα, δήθεν για τη συγκέντρωση χρημάτων για την κηδεία της.  

Οι επιτήδειοι προσπαθούσαν με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουν χρήματα από όσους θα έσπευδαν να συνεισφέρουν καλόπιστα, μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής. Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου δήλωσε ότι από τον έλεγχο που έγινε, φαίνεται ότι το άτομο που έστησε την απάτη, δήλωσε ως χώρα διαμονής μια «τρίτη χώρα», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. 

Μετά την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας ο λογαριασμός διαγράφηκε και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δράστη. «Το κοινό καλείται να είναι πολύ προσεκτικό, αφού πρόκειται για απάτη και να μην καταβάλλει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό χωρίς προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι πρόκειται για αξιόπιστη ιστοσελίδα» υπογράμμισε, καταλήγοντας, ο κ. Ανδρέου.

Η γυναίκα είχε φτάσει στο νησί μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο στις 3 Αυγούστου και ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από το νησί την ημέρα της εξαφάνισής της. Στην τελευταία τους επικοινωνία, η Κρίστοφερ είπε στον 38χρονο ότι είχε βγει για τρέξιμο και θα αργούσε λίγο να γυρίσει. Τα ίχνη της όμως χάθηκαν και τελικά η 34χρονη βρέθηκε νεκρή, 56 ώρες αργότερα, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο που έμεναν. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο ακαριαίος θάνατος της οφείλεται σε πτώση καθώς, όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα έπεσε στην χαράδρα 20 μέτρων μαζί με έναν μεγάλο βράχο που αποκολλήθηκε και την παρέσυρε στο κενό.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ