LIVE!

ΕΣΗΕΑ εναντίον τραπεζών για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας: «Ταλαιπωρούνται 9 χρόνια»

ΕΣΗΕΑ εναντίον τραπεζών για τους πρώην εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας: «Ταλαιπωρούνται 9 χρόνια» Facebook Twitter
0

Με παρέμβασή της, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) απευθύνεται σε τράπεζες που ανέκοψαν την απόδοση πλειστηριάσματος από το κτήριο της «Ελευθεροτυπίας» σε πρώην εργαζόμενους της εφημερίδας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα τραπεζικά ιδρύματα να αναλογιστούν τις συνέπειες που έχει η κίνηση αυτή για τους παλιούς υπαλλήλους της εφημερίδας, «οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα ολόκληρα χρόνια με τους περισσότερους από αυτούς να παραμένουν άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση.»

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, η ενέργεια δύο τραπεζών να ανακόψουν τη διαδικασία απόδοσης τμήματος του πλειστηριάσματος «εκτός από παντελώς αβάσιμη νομικά, μόνο με ακραία αναλγησία μπορεί να παρομοιαστεί, καθώς το μόνο που θα επιτύχουν οι τράπεζες είναι η καθυστέρηση στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων, η οποία μπορεί να φθάσει τα τέσσερα και πέντε χρόνια.»

Κλείνοντας, η Ένωση καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει νομοθετικά για το ζήτημα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τις Τράπεζες «ALPHA» και «ΠΕΙΡΑΙΩΣ» να αναλογιστούν τις τραγικές συνέπειες των επιλογών τους σε βάρος των πρώην εργαζόμενων της ιστορικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα ολόκληρα χρόνια με τους περισσότερους από αυτούς να παραμένουν άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση.

»Η ενέργεια των τραπεζών να ανακόψουν τη διαδικασία απόδοσης στους εργαζόμενους τμήματος του πλειστηριάσματος από την πώληση του κτηρίου της εφημερίδας, εκτός από παντελώς αβάσιμη νομικά, μόνο με ακραία αναλγησία μπορεί να παρομοιαστεί, καθώς το μόνο που θα επιτύχουν οι τράπεζες είναι η καθυστέρηση στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων, η οποία μπορεί να φθάσει τα τέσσερα και πέντε χρόνια.

»Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση, σε ένα γενικότερο πλαίσιο και όχι αποκλειστικά στην περίπτωση της Ελευθεροτυπίας, όπου, ούτως ή άλλως, οι απαιτήσεις των εργαζομένων προηγούνται, να παρέμβει νομοθετικά, ώστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να σταματήσουν να είναι ουραγοί στη διεκδίκηση των εσόδων από εκποιήσεις περιουσίας των πιο πρόσφατα πτωχευμένων εταιριών.»

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Ελλάδα / «Να χαίρεστε τη ματωμένη σας τηλεθέαση»: Αντίδραση συγγενών θυμάτων 17 Νοέμβρη για τη συνέντευξη Κουφοντίνα

Οι συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης επισημαίνουν ότι «οι θεσμικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί της χώρας αρνούνταν επί δεκαετίες να δώσουν λόγο στους τρομοκράτες, κάτι που ανατράπηκε τώρα»
THE LIFO TEAM
ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 92ΧΡΟΝΟΣ

Ελλάδα / Κηφισιά: Συνελήφθη 33χρονη για τη δολοφονία 92χρονου το 2017 - Κατηγορείται για κλοπή 130.000 ευρώ

Η γυναίκα κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου, ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και για διακεκριμένη κλοπή σε υπόθεση που καταγγέλθηκε το 2023
THE LIFO TEAM