Έρχεται τροπολογία για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής Facebook Twitter
0

Καθορισμό του νομικού πλαισίου που αφορά στην αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων για κακουργηματικές πράξεις αναμένεται να φέρει άμεσα με τροπολογία στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Με την προς κατάθεση τροπολογία, θα εξασφαλιστεί η απαγόρευση της συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου και στις επόμενες εκλογές αλλά και του δικαιώματος ψήφου για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως θα προβλέπεται, οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους. Συνεπώς δεν μπορούν να ψηφίσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιβληθείσας ποινής τους.

Επίσης, δεν θα έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν συνδυασμό προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις εκλογές εφόσον καθίσταται ασυμβίβαστο η κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα για τον οριστικά καταδικασθέντα για αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του δεύτερου βιβλίου του Ποινικού κώδικα (προσβολές κατά τους πολιτεύματος, προδοσία της χώρας, νόθευση της εκλογικής διαδικασίας, βία κατά των εκλογέων κτλ) ή για εγκλήματα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, θα προβλέπεται και η απαγόρευση ιδιωτικής χρηματοδότησης για κόμματα των οποίων ο πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ή Νόμιμος εκπρόσωπος έχει καταδικαστεί οριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM