ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες οδηγούν επικίνδυνα - Πιο προσεκτικοί οδηγοί οι Γερμανοί

Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες οδηγούν επικίνδυνα - Πιο προσεκτικοί οδηγοί οι Γερμανοί Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Οι Γερμανοί είναι οι περισσότερο προσεχτικοί οδηγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι Ολλανδοί οι περισσότερο ήρεμοι, σύμφωνα με σχετική μελέτη για το 2019.

Η έρευνα του ευρωβαρομέτρου για την οδηγική ασφάλεια έγινε σε συνεργασία με το ίδρυμα Vinci Autoroutes και πήραν μέρος 12.418 πολίτες από Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβακία. Όπως προέκυψε η οδηγική συμπεριφορά διαφέρει κατά πολύ ανά χώρα.

Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγά επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%. Τέλος, όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης μόνο (σε σχέση με τα υψηλότερα ποσοστά των Ευρωπαίων οδηγών) το 36% των Σουηδών οδηγών είναι ανεύθυνοι και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, με τους Πολωνούς (68%) και τους Έλληνες (58%) να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της ανευθυνότητας.

Πιο ήρεμοι κατά τη διάρκειας της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί με 68% και ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Σλοβάκοι με 67% και οι Ισπανοί με 66%. Οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης με 49%. Οι Άγγλοι αποδεικνύονται οι πιο ευγενικοί οδηγοί με 50% και τους ακολουθούν οι Βέλγοι με 44%. Λιγότερο ευγενικοί είναι οι Ιταλοί με 17% με τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στην μέση του πίνακα με 26%.

Ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), ακολουθούμενοι από τους Έλληνες (78%) και τους Ιταλούς με το ίδιο ποσοστό, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γάλλοι με 77%.

Περισσότερο ευάλωτοι σε παραβάσεις είναι οι Άγγλοι (9%) και ακολουθούν οι Ολλανδοί (8%) και οι Βέλγοι (7%) με τους Έλληνες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις (3%). Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας του ευρωβαρόμετρου διαπιστώνουμε ότι περισσότερο αγχωμένοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί (58%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (52%) και οι Ολλανδοί (42%) με τους Έλληνες να βρίσκονται στην μέση του πίνακα με 30%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ