Έρευνα: Οι δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά κατοικίας το 2020, σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Έρευνα: Οι δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά κατοικίας το 2020, σε Αττική και Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η περιοχή Αμπελόκηποι- Πεντάγωνο ήταν το 2020 η πιο δημοφιλής για ενοικίαση κατοικίας, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η πλατφόρμα αγγελιών ακινήτων Spitogatos, με βάση τις αναζητήσεις. 

Τις πιο δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση κατοικίας στην Αττική το 2020 συμπληρώνουν το Παγκράτι, ο Νέος Κόσμος, η περιοχή Κολωνάκι- Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά κατοικίας, η δημοφιλέστερη περιοχή στην Αττική το 2020 ήταν το «Κολωνάκι- Λυκαβηττός», όπως είναι καταχωρημένη στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Άλλες περιοχές στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες αναζητήσεις για κατοικίες προς πώληση ήταν οι Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο, το Παγκράτι, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η Κυψέλη.

Στη Θεσσαλονίκη από την άλλη, υπάρχει απόλυτη ταύτιση στις πιο δημοφιλείς περιοχές τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά κατοικίας: το κέντρο και η Τούμπα βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών και αγοραστών.

Σε ποιες περιοχές εκτοξεύθηκε το ενδιαφέρον

Αναφορικά με τις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση, βάσει των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο του Spitogatos, το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε σε κάποιες περιοχές εκτός του δήμου Αθηναίων, όπως το Σούνιο (+47%), τα Βίλια (+45%), η Κερατέα (+44%), τα 'Ανω Λιόσια (43%) και το Μαρκόπουλο (+42%).

Στη Θεσσαλονίκη, σε ελάχιστες περιοχές αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ενοικίαση κατοικίας, με πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις την Πυλαία (+7%) και την Καλαμαριά (7%), ενώ η ζήτηση έμεινε σταθερή στην Τούμπα.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα του Spitogatos, την περασμένη χρονιά αυξήθηκε η δημοφιλία των δυτικών προαστίων της Αττικής ως εξεταζόμενη περιοχή για αγορά ακινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση ανέβηκε σημαντικά στη Νέα Φιλαδέλφεια (+35%), τις Αχαρνές (+35%), τη Μεταμόρφωση (+34%), το Ίλιον (+34%) και το Καματερό (+33%).

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη ζήτηση σημειώθηκε σε περιφερειακούς δήμους όπως το Πανόραμα (+26%), η Θέρμη (+25%), το Ωραιόκαστρο (+24%), η Μίκρα (+23%) και τα Πεύκα (+22%).

«Βάσει των στοιχείων που έχουμε συλλέξει, η πανδημία όχι μόνο δεν μείωσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ως προς την αναζήτηση ακινήτου, αντιθέτως προκάλεσε έντονη συσσωρευμένη ζήτηση, με το ενδιαφέρον σε κάποιες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές και προάστια να εκτινάσσεται σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», δήλωσε ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, και συμπλήρωσε:

«Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τη νέα ισορροπία που θα προκύψει το 2021 μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και αφετέρου το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ