Στις 30 Σεπτεμβρίου η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βρεθεί ξανά στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου θα μιλήσει για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε τον Μάιο του 2020. 

 

«Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να το ανταποδώσω», είπε μετά την πρώτη συνεδρίαση στον δικηγόρο της Νίκο Αλεξανδρή.

 

«Ευτυχώς που δεν έχει διαρρεύσει το σύνολο της δικογραφίας. Θα υπάρξουν πολλές αποκαλύψεις στη δίκη, που δεν θα αφήνουν αμφιβολία ότι η δράστις επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας», ανέφερε στον Ελεύθερο Τύπο ο Νίκος Αλεξανδρής.

 

Ο ίδιος σχολίασε επίσης τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

 

«Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με βούλευμα. Αφού υποστηρίζει ότι είναι λάθος η κατηγορία, γιατί δεν άσκησε κάποιο ένδικο μέσο κατά του βουλεύματος; Μήπως για να μην έχει άλλη μια αρνητική απόφαση κατά του βουλεύματος;», σημείωσε.

 

Να σημειωθεί ότι η λίστα των μαρτύρων που θα καταθέσουν στη δίκη περιλαμβάνει περίπου 35 άτομα, ανάμεσά τους αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, γιατροί της Ιωάννας, συγγενικά της πρόσωπα, συνάδελφοι από το γραφείο όπου εργαζόταν αλλά και ο 40χρονος με τον οποίο είχε αποκτήσει εμμονή η 36χρονη κατηγορούμενη και επιτέθηκε στην Ιωάννα πιστεύοντας ότι διατηρούσαν σχέσεις.