Σε περίπου δύο εβδομάδες η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θα βρεθεί ξανά στην αίθουσα του Δικαστηρίου για να καταθέσει . Αναπάντητο το ερώτημα παραμένει το αν η κατηγορούμενη θα επιλέξει για δεύτερη φορά να είναι «αόρατο πρόσωπο» στη δίκη.

 

Την ίδια ώρα αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή της υπεράσπισης να εξαιρεθούν οι τρεις γυναίκες. Κατα την υπεράσπιση, άντρες θα ήταν πιο αποστασιοποιημένοι και ουδέτεροι σχετικά με την κατάσταση της Ιωάννας.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανδροκρατούμενη θα είναι και η σύνθεση του δικαστηρίου, με άνδρες πρόεδρο και εισαγγελέα και μόνο μία γυναίκα δικαστή στην έδρα του ορκωτού. Η ακροαματική διαδικασία  θα διεξαχθεί με 39 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ αυτών 5 επιστήμονες που προστέθηκαν χθες.

 

«Η Ιωάννα δεν δείλιασε και ενώ έχει δικαίωμα μετά την κατάθεσή της, στις 30 Σεπτεμβρίου να μην εμφανιστεί, θα είναι εκεί σε κάθε δικάσιμο και θα περιμένει την κατηγορούμενη», τόνισε ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

 

Σημειώνεται ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκίνησε το πανελλήνιο με το παρών που έδωσε στην έναρξη της δίκης της γυναίκας που της επιτέθηκε.

 

«Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση», τόνισε η 34χρονη που εγκωμιάζεται για το θάρρος αλλά και την ευγένειά της. «Η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε. Για ακόμη μία φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ιωάννα.