Για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, την απουσία της κατηγορουμένης στη δίκη, τους «συνεργούς» και την εξαίρεση γυναικών ενόρκων μίλησε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον άνδρα-«κλειδί», που φέρεται να «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορουμένης για την επίθεση, προσθέτοντας πως η Ιωάννα θα βρίσκεται ξανά στο δικαστήριο. 

 

Η δίκη που ξεκίνησε προ ημερών συνεχίζεται την Τετάρτη, με την κατάθεση της Ιωάννας ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα παραστεί η κατηγορούμενη.

 

«Η Ιωάννα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορουμένη, η οποία έχει νόμιμο δικαίωμα να μην παραστεί. Η Ιωάννα θέλει να την δει για να την ρωτήσει το "γιατί;" έγιναν όλα αυτά», τόνισε.

 

Οι 5 κλήσεις της κατηγορουμένης μετά το έγκλημα

 

Αναφορικά με τον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορουμένης, που έχει ομολογήσει την επίθεση, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είπε ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη για το πρόσωπο αυτό και από εκεί άρχισαν όλα».

 

Μάλιστα, όπως δήλωσε «αμέσως μετά το έγκλημα που έκανε η κατηγορούμενη, τον πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει».

 

«Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα: ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε "θέλω να την βγάλω από την μέση" και αυτός δεν έκανε τίποτα», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

 

Ενδείξεις για εμπλοκή δύο ακόμη προσώπων

 

Σε ερώτηση για συμμετοχή κι άλλων προσώπων στην επίθεση, που μπορεί να βοήθησαν την κατηγορούμενη, είπε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για ακόμη δύο πρόσωπα, τα στοιχεία για τα οποία θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο και οι δικαστές θα κρίνουν αν πρέπει να ασκηθεί κάποια δίωξη σε βάρος τους».

 

Τέλος, αναφορικά με την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων από την δίκη, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι «υπάρχουν δύο γυναίκες δικαστές και όλοι οι άλλοι δικαστές και όλοι οι ένορκοι είναι άνδρες. Με αίτημα της υπεράσπισης, εξαιρέθηκαν τρεις γυναίκες ένορκοι που είχαν κληρωθεί για να είναι στην δίκη. Αυτές είναι παλιομοδίτικες τακτικές, της δεκαετίας του ’60. Έλεγαν παλιότερα ακόμη ότι ακόμη και από ποιο μέρος κατάγεται ο δικαστής, μπορεί να παίξει ρόλο στην απόφαση του. Τώρα, είμαστε στο 2021, δεν ισχύουν αυτά, δεν έχει φύλο ο δικαστής, δεν μετράει αν είναι άνδρας ή γυναίκα».