Χαλάρωση των μέτρων: Τι παίρνει σειρά μετά την εστίαση

Επιστροφή στην κανονικότητα: Τι παίρνει σειρά μετά την εστίαση - Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Καφέ, εστιατόρια, αναψυκτήρια και καντίνες άρχισαν από χθες το πρωί να σερβίρουν τους πελάτες τους.

Απ'άκρη σ΄ακρη της Ελλάδας, οι πολίτες με οικογένειες, φίλους, τετράποδα απόλαυσαν ξανά, στα τραπεζάκια εξωτερικών χώρων, τη λιακάδα και την παρέα. 

Είναι το πρώτο βήμα για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και την ομαλή μετάβαση προς την κανονικότητα. 

Τι παίρνει σειρά 

Μετά το άνοιγμα της εστίασης σειρά έχει το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.   

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει και ο τουρισμός, οπότε αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.   

Έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών όπου οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.   

Με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα. Την ίδια μέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.   

Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.   

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μμ και λήγει στις 5 τα ξημερώματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ