Επεισόδια σε μαθητική συγκέντρωση έξω από το υπ. Παιδείας- Πέτρες και δακρυγόνα

Επεισόδια σε μαθητική συγκέντρωση έξω από το υπ. Παιδείας- Πέτρες και δακρυγόνα Facebook Twitter
0

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12:00, στη μαθητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.

Η ένταση προκλήθηκε ανάμεσα σε διμοιρία των ΜΑΤ και ομάδας μαθητών, έξω από την κεντρική είσοδο του υπουργείου. Συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια με νερό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η κεντρική είσοδος του υπουργείου έχει κλείσει. Ομάδα μαθητών προσπάθησε να μπει, έσπασε κάγκελα και βρέθηκε στον προαύλιο χώρο δίπλα από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αν και αρχικά φάνηκε να ηρεμούν τα πνεύματα, λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε νέος γύρος έντασης, ενώ ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο υπάρχουν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ. 

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν τμήματα με λιγότερους μαθητές, προσλήψεις εκπαιδευτικών και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία. Επίσης, ζητούν να μην εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση και οι απουσίες για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, ενώ αντιδρούν και στη συμπλήρωση των χαμένων ωρών με μαθήματα τα Σάββατα. Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΟΛΜΕ, που έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ