Επεισόδια με φοιτητές και ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επεισόδια με φοιτητές και ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Facebook Twitter
6

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τον χώρο των προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε η προσπάθεια ομάδας 100 περίπου φοιτητών να προσεγγίσουν το κτίριο οι πόρτες του οποίου παραμένουν κλειστές μετά από απόφαση της πρυτανικής αρχής.

Η αστυνομία για να απωθήσει τους διαδηλωτές έκανε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, χρήση χημικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου δεν θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του κεντρικού κτιρίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της εβδομάδας.

Η απόφαση της πρυτανικής αρχής προκάλεσε την αντίδραση των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος που καταγγέλλουν ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Μετά από καταγγελία της ΑΔΕΔΥ η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποιεί ελέγχους στο Πανεπιστήμιο.  

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Γενικά θεωρώ βλάκα όποιον κατηγορεί τους φοιτητές που διεκδικούν αυτό που δικαιούνται. Το πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο χωρίς φοιτητές δεν υφίσταται. Χωρίς ΜΑΤ λειτουργούσε τόσα χρόνια (όπως λειτουργούσε, που ναι ήταν λάθος αλλά δεν αλλάζει έτσι). Βλάκα Έλληνα που σου φταιν οι φοιτητές αλλά δεν σε χαλάει η φασιστική παρέμβαση των ΜΑΤ και η χρήση χημικών, θα φτάσει η μέρα που θα πληρώνεις για να σπουδάσεις το παιδί σου μιας και οδεύουμε προς την ιδιοτικοποίηση. Τότε μόνο, όταν το αυγό φτάσει στον κώλο, θα ξυπνήσεις και θα καταλάβεις που αποσκοπεί όλη αυτή η διαδικασία με την κατάργηση του ασύλου, τα ΜΑΤ, τις διαγραφές, τους εσωτερικούς κανονισμούς. Αλλά τότε θα είναι αργά. Θα καταλάβεις ότι είσαι τόσο βλάκας όσο ήσουν εσύ και οι γονείς σου στηρίζατε - ψηφίζατε τις ίδιες καπιταλιστικές - φασιστικές - απάνθρωπες - τραπεζοκεντρικές πολιτικές. Εδώ πολυτεχνείο! Σας θυμίζει τίποτα?
"Εδώ πολυτεχνείο! Σας θυμίζει τίποτα?"Ναι,εμένα μου θυμίζει μόνο την γενιά πολιτικώνπου συμμετείχε στην διάλυση της Ελλάδας.Αυτό είναι το ρεζουμέ.
Κατω τα χερια απο την ιδιοκτησια των παιδιων με τα κονταρια ε... τις κοκκινες σημαιες. Τοσα χρονια νεμονται το πανεπιστημιο οποτε το δικαιουνται και νομικα πλεον λογω χρησικτησιας.