Ένταση στο υπουργείο Υγείας- Μεταξύ μελών της ΠΟΕΔΗΝ και ΜΑΤ

Ένταση στο υπουργείο Υγείας- Μεταξύ μελών της ΠΟΕΔΗΝ και ΜΑΤ Facebook Twitter
Ένταση στα ο υπουργείο Υγείας- Μεταξύ μελών της ΠΟΕΔΗΝ και ΜΑΤ (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Ένταση και επεισόδια έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποιούν διαμαρτυρία αυτή την ώρα, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ, για να μπουν στο κτίριο.

Tεταμένη παραμένει σύμφωνα με την ΕΡΤ η κατάσταση έξω από το υπουργείο με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να έχει τραυματιστεί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος βρίσκεται στο έδαφος μετά από επεισόδιο με άνδρες των ΜΑΤ.

H ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σήμερα σε στάση εργασίας από τις 7πμ έως τις 10πμ, ενώ από τις 9 το πρωί μέλη της συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αίτημα την προάσπιση των συμφερόντων του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως «300 – 400 συνάδελφοί μας Επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν' μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς των Νοσοκομείων για τις νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και δεν είναι στους επιτυχόντες απολύονται. Δεν δικαιούνται την παράταση που προβλέπει ο νόμος.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ