Ένταση στη δίκη της Χ.Α. - Προπηλακίστηκε μέλος αντιφασιστικής οργάνωσης

Ένταση στη δίκη της Χ.Α. - Προπηλακίστηκε μέλος αντιφασιστικής οργάνωσης Facebook Twitter
0

Ένταση σημειώθηκε τη Δευτέρα στη δική της Χρυσής Αυγής όταν μία γυναίκα, μέλος της πρωτοβουλίας «Απελάστε το Ρατσισμό» που επιχείρησε να φωτογραφίσει μάρτυρα.

Η γυναίκα, που βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσει την κατάθεση του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα, καθηγητή πληροφορικής και μέλους της εν λόγω πρωτοβουλίας, αγνοώντας τη νομοθεσία που απαιτεί άδεια του δικαστηρίου, επιχείρησε να τον φωτογραφίσει και μάλιστα χωρίς να κρυφτεί.

Η πράξη της έγινε αμέσως αντιληπτή από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν, ιδιαίτερα έντονα, κάποιοι δε, της απευθύνθηκαν με απρεπή τρόπο.

Η φόρτιση ήταν μεγάλη και η άμεση αντίδραση της φρουράς λειτούργησε κατευναστικά, καθώς έσπευσε να απομακρύνει την γυναίκα, την ίδια στιγμή που βρέθηκε στο πλευρό της και ο μάρτυρας, ο οποίος την γνωρίζει και επιχείρησε να την προστατεύσει από τον προπηλακισμό.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την εξέταση του κ. Κούρκουλα από συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι υπέβαλαν σειρά ερωτήσεων, μεταξύ άλλων και για συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, το 2008, για την επέτειο των Ιμίων.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι είχε δει τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο στην συγκέντρωση αυτή και τόνισε πως οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, με τα οποία είχαν επιτεθεί σε αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία συμμετείχε και αυτός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ