Κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στρέφεται η προκάτοχος της, Ελένη Ράικου. 

 

Η κυρία Ράικου, που διετέλεσε για πολλά χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, κατέθεσε αγωγή κακοδικίας στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας κατά της κ. Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε, για τους χειρισμούς της δεύτερης στην υπόθεση Novartis. 

 

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ στην αγωγή κάνει λόγο για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η κυρία Ράικου προσέφυγε στη Δικαισύνη μαζί με το σύζυγο της, τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση.

 

Ο κ. Καρνέσης ήταν μεταξύ των ονομάτων των γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ελέγχονται για την υπόθεση Novartis. 

 

Ο σύζυγος της Ελένης Ράϊκου έχει στο παρελθόν τοποθετηθεί για την υπόθεση. Αρνείται οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS και η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του.

 

Έχει ήδη υποβάλλει και μήνυση για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

 

Η κυρία Ράικου και ο σύζυγος τη θεωρούν υπεύθυνη την νυν Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους συνεργάτες τους για τη διαρροή των πληροφοριών. Στην αγωγή τους ζητούν χρηματική αποζημίωση.