Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμβολιασμών για τα ηλικιακά όρια

Εμβόλιο AstraZeneca: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμβολιασμών για τα ηλικιακά όρια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα για το εμβόλιο της AstraZeneca, έναντι της covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα θέσει επί τάπητος αν θα αυξηθούν ή όχι τα ηλικιακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου.

Προς το παρόν, το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι χτες ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.  

Κικίλιας στη συνέλευση ΠΟΥ: Με τους εμβολιασμούς αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως 

Την πεποίθηση ότι αρχίσαμε και στη χώρα μας να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ όσον αφορά την πανδημία εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στην ομιλία του στην 74η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η Covid-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο το οποίο έχει αναλάβει -την υποστήριξη των κρατών-μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- όπως είπε και ειδικά στον περιφερειακό διευθυντή για την Ευρώπη Dr Hans Kluge.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Ελλάδα / Τα μέτρα για την παράνομη οπλοκατοχή: «Τέρμα οι τοπικές μαφίες» είπε ο Χρυσοχοΐδης

Μόνιμα το «ελληνικό FBI» στην Κρήτη, τέλος οι μπαλωθιές σε γάμους και βαφτίσεις - «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
LIFO NEWSROOM