Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Ανησυχία για το πού πάνε οι πρόσφυγες μετά τις επιχειρήσεις εκκένωσης

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Ανησυχία για το πού πάνε οι πρόσφυγες μετά τις επιχειρήσεις εκκένωσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανησυχία του για τις επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων και την τύχη των προσφύγων που διέμεναν σε αυτές εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει, η ανησυχία πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι επιχειρήσεις, καθώς «αιτούντες άσυλο-πρόσφυγες (ανάμεσά τους παιδιά και έγκυες γυναίκες) φορτώνονται σε κλούβες και οδηγούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών».

Επίσης, σημειώνει ότι το πρόβλημα έλλειψης χώρου για στέγαση των προσφύγων «επιτείνεται από αυτές τις επιχειρήσεις», ενώ διερωτάται για την τύχη των προσφύγων μετά την εκκένωση των καταλήψεων. Επιπλέον, σημειώνει ότι η βίαιη απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον, όσων από τα προσφυγόπουλα είχαν ήδη ξεκινήσει να πηγαίνουν σε σχολεία της περιοχής, «αποτελεί μια βίαιη διακοπή της πορείας ένταξής τους και μια ιδιαίτερη τραυματική για αυτά εμπειρία».

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καταλήγει ότι «το ζήτημα των προσφύγων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αστυνομικές επιχειρήσεις» και ζητάει «μελέτη και σχεδιασμό, συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους και νηφαλιότητα, ώστε με ευαισθησία και σεβασμό των δικαιωμάτων τους να γίνουν ουσιαστικά βήματα και να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τη στέγαση και, συνολικότερα, την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Ελλάδα / Μάτι: «Οι ΟΤΑ ασκούν εφέσεις» κατήγγειλε ο Σύλλογος Θανόντων και Εγκαυματιών - «Αποσυρόμαστε άμεσα» απαντούν

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Πιερρακάκη με Νίκο Χαρδαλιά και δημάρχους Ραφήνας και Μαραθώνα, αποσύρονται οι εφέσεις για Μάτι και Μάνδρα
LIFO NEWSROOM
Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Ελλάδα / Ποιος είναι ο Χρήστος Μαυρίκης: Από τα «ΚΑΦΑΟ» των υποκλοπών στην απόπειρα δωροδοκίας αεροπαγίτη

Γνωστός από τη δεκαετία του 1990 για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Χρήστος Μαυρίκης βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά μετά τη σύλληψή του για φερόμενη απόπειρα δωροδοκίας ανώτατου δικαστικού
LIFO NEWSROOM