Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Ανησυχία για το πού πάνε οι πρόσφυγες μετά τις επιχειρήσεις εκκένωσης

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Ανησυχία για το πού πάνε οι πρόσφυγες μετά τις επιχειρήσεις εκκένωσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ανησυχία του για τις επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων και την τύχη των προσφύγων που διέμεναν σε αυτές εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει, η ανησυχία πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι επιχειρήσεις, καθώς «αιτούντες άσυλο-πρόσφυγες (ανάμεσά τους παιδιά και έγκυες γυναίκες) φορτώνονται σε κλούβες και οδηγούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών».

Επίσης, σημειώνει ότι το πρόβλημα έλλειψης χώρου για στέγαση των προσφύγων «επιτείνεται από αυτές τις επιχειρήσεις», ενώ διερωτάται για την τύχη των προσφύγων μετά την εκκένωση των καταλήψεων. Επιπλέον, σημειώνει ότι η βίαιη απομάκρυνση από το σχολικό περιβάλλον, όσων από τα προσφυγόπουλα είχαν ήδη ξεκινήσει να πηγαίνουν σε σχολεία της περιοχής, «αποτελεί μια βίαιη διακοπή της πορείας ένταξής τους και μια ιδιαίτερη τραυματική για αυτά εμπειρία».

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες καταλήγει ότι «το ζήτημα των προσφύγων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αστυνομικές επιχειρήσεις» και ζητάει «μελέτη και σχεδιασμό, συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους και νηφαλιότητα, ώστε με ευαισθησία και σεβασμό των δικαιωμάτων τους να γίνουν ουσιαστικά βήματα και να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τη στέγαση και, συνολικότερα, την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ