Έλληνας, ο ύποπτος για τον θάνατο 17 σκύλων στην Κύπρο

Έλληνας, ο ύποπτος για τον θάνατο 17 σκύλων στην Κύπρο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Nikos Libertas/SOOC
0

Υπό τριήμερη κράτηση τέθηκε με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Ελλαδίτης, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος σχετικά με υπόθεση πρόκλησης θανάτου 17 κυνηγετικών σκυλιών.

Ο ύποπτος είναι υπεύθυνος μονάδας εκτροφής σκύλων. Τα ζώα, όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, αστυφύλακας Στέλιος Κουσιάππας, είχαν εντοπιστεί νεκρά σε υποστατικό εκτροφής σκύλων στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου από άνδρες της Αστυνομίας και μέλη των Υγειονομικών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του δήμου Αραδίππου, μετά από καταγγελία του ιδιοκτήτη του ενοικιαζομένου υποστατικού, ότι ο υπεύθυνος του εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες δεν μετέβη σε αυτό, ούτε και οποιοσδήποτε άλλος, για να δώσει στα σκυλιά τροφή και νερό.

Είχαν, επίσης, εντοπίσει και έξι ζωντανά σκυλιά, από τα οποία τα τέσσερα ήταν υποσιτισμένα και τα δύο αδέσποτα, που βρίσκονταν εκτός του περιβόλου της μονάδας και τα οποία παραδόθηκαν σε άτομο που διατηρεί καταφύγιο σκύλων για ιατρική περίθαλψή τους.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος, ισχυρίστηκε πως επειδή έχει χαλάσει το αυτοκίνητό του και δεν είχε λεφτά να το επιδιορθώσει, δεν μπορούσε να μεταφέρει νερό και φαγητό στα σκυλιά, προσθέτοντας πως εδώ και δυο μήνες το υποστατικό του δεν υδρευόταν.

Ακόμα, ισχυρίστηκε πως είναι πιθανόν τα σκυλιά να πέθαναν από τσιμπήματα που τους προκάλεσε δηλητηριώδες φίδι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ