Σε διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών για επεισόδιο με νεκρό από πυροβολισμούς από την ελληνική πλευρά στον Έβρο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο, φερόμενο από τα τουρκικά ΜΜΕ, περιστατικό στο Έβρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

 

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο», σημειώνει συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

 

 Η διάψευση του ΥΠΕΞ

 

Σημειώνεται ότι της ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. είχε προηγηθεί απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις περί φερόμενου συμβάντος στον Έβρο με θύμα έναν 43χρονο Τούρκο από το υπουργείο Εξωτερικών.

 

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

 

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορά της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 


Χθες το βράδυ δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για 43χρονο Τούρκο που έπεσε νεκρός από πυρά που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, πρόκειται για τον 43χρονο Μεχμέτ Ντουργκούν.

 

Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

 

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:00 κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά των συνόρων είναι ήξεις - αφήξεις, με κάποια από τα τουρκικά μέσα που μετέδωσαν την είδηση να κάνουν λόγο για πυρά από Έλληνες στρατιώτες και άλλα από Έλληνες με πολιτικά ρούχα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπόθεση αφορά σε κύκλωμα παράνομης μετακίνησης μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.