Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για τα βίαια περιστατικά σε καταυλισμούς και hotspots

Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ για τα βίαια περιστατικά σε καταυλισμούς και hotspots Facebook Twitter
Alexandros Stamatiou / SOOC
0
Ανησυχία προκαλούν στις αρχές τα πρόσφατα περιστατικά επεισοδίων και η ένταση που επικρατεί σε σημεία συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή αξιωματικών από συναρμόδιες υπηρεσίες.
Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς και τα hotspots, που μετά τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου μετεξελίσσονται σε κλειστού τύπου κέντρα κράτησης, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων προς την Ειδομένη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Το Αρχηγείο φέρεται να εξέδωσε διαταγή για μετακίνηση 150 συνολικά αστυνομικών στις Διευθύνσεις Λέσβου, Σάμου, Χίου, καθώς και στα τμήματα Λέρου και Κω. Από αυτούς 99 θα μετάσχουν στην επιχείρηση RABIT του Frontex και 50 θα ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στα ακριτικά νησιά. Πριν από ένα μήνα τέθηκε σε ισχύ διαταγή για έκτακτη ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς με 105 επιπλέον αστυνομικούς απ' όλη τη χώρα και την Αττική και στην περιοχή έχουν μετακινηθεί και διμοιρίες της ΥΑΤ  και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας από Διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας και την Αλεξανδρούπολη. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δήλωσε στην Καθημερινή ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα τεθεί σε ισχύ νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την περαιτέρω ενίσχυση των νησιών με επιπλέον αστυνομική δύναμη.
Μετά και τα προχθεσινά επεισόδια στον Πειραιά, πρωτοβουλίες παίρνει και το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς ο αρμόδιος υπουργός κ. Θόδωρος Δρίτσας υπέβαλε προς το υπουργείο Οικονομικών αίτημα για άμεση πρόσληψη 287 λιμενοφυλάκων. Η πηγή της εφημερίδας που πεικαλείται στο δημοσίευμα ανέφερε ότι υπάρχει καταρχάς προφορική συμφωνία με τον αναπληρωτή υπουργό, Γ. Χουλιαράκη, για την υλοποίηση του σχεδίου.
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ