ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο καθηγητής που καταγγέλλουν φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο καθηγητής που καταγγέλλουν φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, τον οποίο κατήγγειλαν φοιτήτριες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά.

 

Η ένορκη διοικητική εξέταση, που έγινε μετά τις καταγγελίες, κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο αποδέχθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΠΑ που επικαλείται το ΑΠΕ.

 

Η Σύγκλητος παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος και μέχρι τότε αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του καθηγητή.

 

«Ζητούσε φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο»

 

Προηγήθηκε παρέμβαση φοιτητών έξω από το γραφείο του διδάσκοντα, με αίτημα την άμεση και οριστική απομάκρυνσή του από το ΕΚΠΑ. Φοιτήτριες ανέφεραν ότι ο καθηγητής ζητούσε φωτογραφίες με «ακατάλληλο περιεχόμενο», από κοπέλες που παρακολουθούσαν το μάθημά του.

 

«Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Πρόκειται για καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ ο οποίος ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, γυμνές», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη της σχολής.

 

Η ίδια συμπλήρωσε ότι, από όσο γνωρίζει ο φοιτητικός σύλλογος, οι καταγγελίες σε βάρος του διδάσκοντα δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές».

 

Σε ερώτηση αν ο καθηγητής έλεγε σε φοιτήτριες ότι θα περάσουν το μάθημά του αν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του, η Ιωάννα Καρδούλα, φοιτήτρια της σχολής, δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά. Στα μαθήματα που κάνει, τα οποία είναι συνήθως οπτικοακουστικού περιεχομένου, να έχει σχολιάσει σε εργασία για παράδειγμα το μπούστο ή οτιδήποτε. Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα, το να δώσουν μία φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου, αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα».

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ