Εισήγηση των επιδημιολόγων να μπει στο «κόκκινο» η Αττική- Η πρόταση για σχολεία, λιανεμπόριο

Εισήγηση των επιδημιολόγων να μπει στο «κόκκινο» η Αττική- Η πρόταση για σχολεία, λιανεμπόριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική- κάτι που συνεπάγεται πιο αυστηρό lockdown- εισηγούνται οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, η εισήγηση είναι η Αττική να μπει στο «κόκκινο» πλέον, με εξαίρεση τα νησιά του Αργοσαρωνικού, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Κάτι που σημαίνει ότι έρχονται νέα μέτρα. Με βάση τα όσα ισχύουν τώρα στις «κόκκινες» περιοχές, τη Δευτέρα δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια, ενώ η λειτουργία των καταστημάτων επανέρχεται στο click away.

Οι προτάσεις της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι να «παγώσει» το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων για μία εβδομάδα, όπως και να επανέλθει το click away στη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν αύριο στις 10:00, όταν θα συνεδριάσει στην ολομέλειά της η επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό, προκειμένου να γίνει η εισήγηση προς την κυβέρνηση, που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Από τα 716 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, τα 313 εντοπίστηκαν στην Αττική. Οι περισσότερες νέες μολύνσεις καταγράφηκαν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών (71), ενώ περισσότερα από 50 κρούσματα εντοπίστηκαν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, τον Δυτικό Τομέα Αθηνών και τον Πειραιά.

Αναλυτικά οι περιφερειακές ενότητες στις οποίες εντοπίστηκαν τα 313 κρούσματα της Αττικής: Ανατολική Αττική 39, Βόρειος Τομέας Αθηνών 52, Δυτική Αττική 13, Δυτικός Τομέας Αθηνών 53, Κεντρικός Τομέας Αθηνών 71, Νήσων 1, Νότιος Τομέας Αθηνών 28, Πειραιάς 56.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ