Άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα και στις «κόκκινες» περιοχές εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών.

 

Η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, προκειμένου να συζητηθεί αν πρέπει η απόφαση για επιστροφή των μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων στα σχολεία τους τη Δευτέρα (11/1) να ισχύσει και για τις περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες. Πρόκειται για τις περιοχές στις οποίες έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown.

 

Τελικά οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» και για αυτές τις περιοχές. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη.

 

Νωρίτερα, ο δήμος Σητείας ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, για τα δημοτικά σχολεία, τους παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις μονάδες ειδικής αγωγής αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας από τις 11 έως τις 17 Ιανουαρίου.

 

Αυτή τη στιγμή επιπλέον μέτρα ισχύουν στις εξής περιοχές: στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Εορδαίας, Βοΐου και Κοζάνης (έως τη Δευτέρα 11/1), στην τοπική κοινότητα Παλαίκαστρου δήμου Σητείας (έως τις 15/1), στις τοπικές κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του δημου Αρριανών στη Ροδόπη (έως τις 10/1), στην Κάλυμνο (έως τις 9/1), στην τοπική κοινότητα Κέλλης του δήμου Αμύνταιου (έως τις 8/1), στον δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων στη Βοιωτία (έως τις 15/1), στην κοινότητα Σπερχειάδας του δήμου Μακρακώμης στη Φθιώτιδα (έως τις 14/1). Τις συγκεκριμένες ημερομηνίες η επιτροπή των ειδικών θα επανεξετάσει το καθεστώς του αυστηρού lockdown για κάθε περίπτωση.