Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Να γίνει «κόκκινη» η Θεσσαλονίκη - Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Να γίνει «κόκκινη» η Θεσσαλονίκη - Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Υγειονομικές Αρχές και στην κυβέρνηση ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουν στα χέρια οι λοιμωξιολόγοι, η Θεσσαλονίκη φαίνεται, μετά από εισήγησή τους, να χαρακτηρίζεται ξανά «κόκκινη», σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση νέων αυστηρών μέτρων, προκειμένου να ανακοπεί το νέο κύμα πανδημίας, αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Η εισήγηση έγινε κατά την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων, η οποία αναμένεται να κρίνει όλα τα μέτρα που θα ληφθούν στη χώρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. Το πρωί είχε προηγηθεί η επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πρόταση φαίνεται πως αποτελεί στοίχημα που θέλουν να κερδίσουν οι ειδικοί ούτως ώστε η Θεσσαλονίκη να μην ξαναζήσει τον εφιάλτη του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. 

«Κοκκινίζει» και η Αχαΐα;

Η σημερινή εισήγηση των λοιμωξιολόγων (της "μικρής" επιτροπή που συνεδριάζει κάθε Πέμπτη) είναι να «κοκκινίσει» τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αχαΐα. Μέχρι πρότινος στο κόκκινο βρισκόταν και ο δήμος Πατρέων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 Σαββατοκύριακα

Για την Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τελικά να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα κατά τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές, καθώς είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί η εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 6-7 Φεβρουαρίου.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται επίσης η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ