Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη που συμβούλεψε 51χρονη να μην διασωληνωθεί

Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη που συμβούλεψε 51χρονη να μην διασωληνωθεί Facebook Twitter
0

Εισαγγελική παρέμβαση για τον επόπτη υγείας που φέρεται να συμβούλευε 51χρονη ασθενή με κορωνοϊό να αρνηθεί τη διασωλήνωση.

Η ασθενής, που ήταν ανεμβολίαστη, κατέληξε πριν από λίγα 24ωρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ύστερα από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η γυναίκα με επόπτη υγείας, στα social media.

Σύμφωνα με αυτά, ο άντρας, που δηλώνει πρώην υγειονομικός, φέρεται να την προέτρεπε να μην διασωληνωθεί. Σε άλλες αναρτήσεις του, δε, ο ίδιος βάλλει κατά του εμβολίου και γιατρών.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για να ελεγχθεί ποινικά ο επόπτης.

Κατά πληροφορίες, η έρευνα κινείται σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορά τον θάνατο της 51χρονης και ερευνάται κάθε αξιόποινη πράξη που προκύψει, ενώ το δεύτερο αφορά τις αναρτήσεις για το εμβόλιο κατά του κορvνοϊού και τους γιατρούς, και το αδίκημα που εξετάζεται εδώ είναι αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ