Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν για υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στο ΙΚΑ Λ. Αλεξάνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες. 

 

Πρόκειται για μία συνταξιούχο πλαστικό χειρουργό, που είχε κάνει την πρώτη δόση και ήθελε να κάνει «εικονικά» τη δεύτερη, τη βοηθό της και μια νοσηλεύτρια φίλη τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.  

 

Η νοσηλεύτρια φέρεται να έβαλε τη σύριγγα στη γιατρό χωρίς φάρμακο και στη βοηθό φέρεται να πέταξε το υγρό στον αέρα, ενώ το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε την Τρίτη τρεις γυναίκες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
 

Οι δύο γυναίκες, με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, «πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

 

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που τέθηκαν υπόψη εισαγγελέα, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αναφέρει η ανακοίνωση σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης. 

 

Από την έρευνα και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψε η συμμετοχή των τριών γυναικών σε υπόθεση εικονικού εμβολιασμού. Από τον χώρο στον οποίο πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός κατασχέθηκαν αντικείμενα, που θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

 

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

 

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

 

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

 

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

 

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».