ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ειδική ποινή για τη μούντζα προβλέπεται στον νέο ΚΟΚ - Αλλαγές και στις κλήσεις

Ειδική ποινή για τη μούντζα προβλέπεται στον νέο ΚΟΚ - Αλλαγές και στις κλήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
3

Αλλαγές σε παραβάσεις και πρόστιμα φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.


Ειδικότερα, με τον νέο ΚΟΚ καταργείται η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου. Παράλληλα, τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης, θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά. Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ενημέρωσε την Παρασκευή τους επικεφαλής των θεσμών για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει. Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση.

Σημειώνεται πως η συνάντηση Σπίρτζη - θεσμών αφορούσε το θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.


Ακόμη, ο κ. Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.

Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
3

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η ποινή για τη μούντζα θα είναι να σου τη γυρίζουν πίσω εις διπλούν και θα εφαρμόζεται άμεσα από τον τροχονόμο.Θα πέσει πολύ μούντζα! :Dhttps://www.youtube.com/watch?v=wHNlj2yRxQQ