Έγραψε ιστορία η 81χρονη windsurfer: Κεφαλονιά - Κυλλήνη σε 6 ώρες

Έγραψε ιστορία η 81χρονη windsurfer: Κεφαλονιά - Κυλλήνη σε 6 ώρες Facebook Twitter
Φωτογραφία: Facebook
0

H 81χρονη windsurfer Αναστασία Γερολυμάτου έγραψε ιστορία σήμερα, και κατάφερε να κάνει τον διάπλου της Κεφαλονιάς, στέλνοντας το μήνυμα της για τη δύναμη της θέλησης όταν συνδυάζεται με σκληρή δουλειά. 

Η κα Γερολυμάτου πέτυχε τον στόχο που είχε βάλει, κάνοντας τον θαλάσσιο διάπλου μεταξύ της Σκάλας Κεφαλονιάς και της Κυλλήνης μέσα σε περίπου έξι ώρες. Η windsurfer διάνυσε μία απόσταση 18 ναυτικών μιλίων θέλοντας να κατακτήσει μία θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και έφτασε στην Κυλλήνη έξι ώρες αργότερα, κάνοντας δύο ώρες περισσότερες από όσες είχε αρχικά υπολογίσει. 

«Δεν το κατάλαβα καθόλου πως πέρασαν αυτές οι ώρες γιατί ήμουν πολύ απασχολημένη. Ήταν δύσκολο μεν αλλά τα κατάφερα!», δήλωσε στο One Channel. «Με τον αέρα και τη θάλασσα, είναι τόσο όμορφο να περνά κανείς ώρες (...) Με μάλωσε ο συνεργάτης μου γιατί δεν ήθελα να σταματήσω να πιω ή να φάω κάτι (...) αλλά εγώ είχα μόνο ένα σκοπό στο μυαλό μου, να μην χάσω την ευκαιρία που είχε αέρα», συνέχισε η κα Γερολυμάτου, λέγοντας ότι σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει windsurfing. 

Έγραψε ιστορία η 81χρονη windsurfer: Κεφαλονιά - Κυλλήνη σε 6 ώρες Facebook Twitter
Φωτογραφία: Facebook
Έγραψε ιστορία η 81χρονη windsurfer: Κεφαλονιά - Κυλλήνη σε 6 ώρες Facebook Twitter

  

Η κα Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει κάνει σερφ σε αμέτρητες θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και "άνοστες" θάλασσες».

Ο στενός συνεργάτης της κ. Γερολυμάτου και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης, εκτιμούσε νωρίτερα πως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να πραγματοποιηθεί ο διάπλους και όντως δικαιώθηκε. «Είναι ένα πέρασμα αρκετά δύσκολο, αυτό μεταξύ Κεφαλονιάς και Πελοποννήσου, γιατί οι άνεμοι αλλάζουν κάθε δύο - τρεις ώρες».

Τα πρώτα χρόνια, η γυναίκα νοίκιαζε σανίδες αλλά όταν αποφάσισε να περάσει στο επόμενο επίπεδο ενασχόλησης αγόρασε δικιά της. «Ο αέρας σου δίνει τόση ελευθερία (...) Πετάς. Είναι μεγαλείο», λέει η κα Γερολυμάτου. «Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, που το είχα από μικρό παιδάκι».

«Παραδίδω τη σκυτάλη τώρα στους νέους με μήνυμα να μην τα παρατάνε ποτέ στη ζωή τους, ό,τι δυσκολίες και να έχουν. Τους καλώ να αγαπήσουν την θάλασσα και στόχος μου είναι να μάθω στα νέα παιδιά να κάνουν windsur».

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Ελλάδα / Στον Πειραιά το γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

Το «Belem» από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνημείο», αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας και «γεννήθηκε» την ίδια χρονιά με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες
NEWSROOM