Δύσκολη αποδείχτηκε μία ακόμη εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό.

 

Μόνο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» είχαν γίνει περισσότερες από 70 εισαγωγές περιστατικών Covid-19 και στο «Τζάνειο» τουλάχιστον 60 έως νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ενώ η εφημερία δεν είχε κλείσει ακόμη.

 

«Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Όσοι ήταν στα επείγοντα Covid έδωσαν πολύ μεγάλη μάχη απόψε. Το νοσοκομείο δεν είναι απλά γεμάτο, μεταφέρουμε περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία», δήλωσε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, περιγράφοντας την εφημερία στο «Γεννηματάς».

 

«Η ΜΕΘ είναι γεμάτη και αυτή τη στιγμή έχουμε 13 διασωληνωμένους εκτός μονάδας. Μέχρι στιγμής είχαμε πάνω από 72 εισαγωγές με κορωνοϊό. Ήταν ένας πανικός. Ήταν να λυπάσαι τους γιατρούς που ήταν στα επείγοντα Covid, ήταν τραγικές στιγμές», δήλωσε η κ. Παγώνη.

 

«Έχουμε μία “ΜΕΘ” έξω από τη ΜΕΘ», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι οι γιατροί δεν κάνουν διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν. «Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης, θα διασωληνωθούν. Δεν περιμένουμε να αδειάσουμε κρεβάτι για να τους διασωληνώσουμε», συμπλήρωσε.

 

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε όλα τα νοσοκομεία, τόνισε. «Όποιος εφημερεύει περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι για μία ακόμη φορά οι περισσότερες εισαγωγές που έγιναν στη εφημερία ήταν νέων ανθρώπων.

 

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν όμως η εφημερία και στο «Τζάνειο». Η Στυλιανή Γερακάρη, συντονίστρια διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και τμήματος Covid, δήλωσε νωρίς το πρωί ότι έως εκείνη την ώρα είχαν γίνει 60 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ υπήρχαν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

 

«Τον τελευταίο μήνα όλες οι εφημερίες είναι δύσκολες. Τα ποσοστά είναι 60-70 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, δηλαδή κάθε 4 ημέρες. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να έχουμε ελεύθερα κρεβάτια», δήλωσε στο Mega και συμπλήρωσε ότι έχουν επιστρατευθεί όλες οι ειδικότητες στο νοσοκομείο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.