ΕΕΑ: «Οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι 100.000 ευρώ»

ΕΕΑ: «Οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι 100.000 ευρώ» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Μεγάλα χρηματικά, πέραν από της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ που θα δοθούν με παρέμβαση της κυβέρνησης, μπορεί να διεκδικήσουν όσοι πολίτες εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, εν μέσω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν κάποιος οδηγός στραφεί κατά της εταιρείας μπορεί να διεκδικήσει για «ψυχική οδύνη» ποσά που μπορεί να φτάσουν και τις 100.000 ευρώ.

Η δικηγόρος , Εβίτα Βαρελά συμπλήρωσε πως αποτελεί  αναντίρρητο δικαίωμα των πολιτών να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τις αστικές αποζημιώσεις, ειδικά εφόσον είχε κινδυνεύσει και η υγεία τους.

Στη δυνατότητα να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση, πέραν των 2.000 ευρώ, έχουν όσοι πολίτες εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά στην Αττική Οδό, όταν η κακοκαιρία «Ελπίς» έπληξε με σφοδρή χιονόπτωση την Αττική, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.


«Τα 2.000 ευρώ θα δοθούν άμεσα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό, ενώ όσοι από αυτούς το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στον στον ΣΚΑΪ 100,3.

Σύμφωνα με τον ίδιο για πρώτη φορά οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε, αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιαστικές πράξεις.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι εντός 25 ημερών θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ