Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Κατέθεσε ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι - Αθωώνει τους αστυνομικούς

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Κατέθεσε ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι - Αθωώνει τους αστυνομικούς Facebook Twitter
0

Ο αυτόπτης μάρτυρας -που τη μέρα του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ύστερα από τον ξυλοδαρμό του, φαίνεται στο βίντεο να φοράει ένα κίτρινο μπλουζάκι ταυτοποιήθηκε από τις αρχές και κατέθεσε χθες στον ανακριτή. 

Δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρει πως ο μάρτυρας είναι ιδιαίτερα επιεικής με τη συμπεριφορά των αστυνομών τους αστυνομικούς ενώ για τον Ζακ Κωστόπουλο κατέθεσε πως «φαινόταν σε κατάσταση υπερδιέγερσης». Ο μάρτυρας τόνίζει πως το θύμα δεν μπήκε στο κατάστημα με σκοπό τη ληστεία. Μάλιστα είπε πως ο Ζακ Κωστόπουλος δέχθηκε πέτρες και τασάκια όσο βρισκόταν μέσα στο κοσμηματοπωλείο. 

Όσον αφορά το γεγονός πως για επτά μήνες δεν είχε καταθέσει για το περιστατικό σχολιάζει πως «δεν πήγα να καταθέσω γιατί φοβήθηκα μην μπλέξω, έχω παιδιά. [...] Είδα στην τηλεόραση το πρόσωπο μου, φοβήθηκα, πήρα έναν φίλο μου αστυνομικό αστυνομικό και με καθοδήγησε να έρθω να καταθέσω».

Σχετικά με την κατάσταση του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε πως «ήταν σε υπερδιέγερση, μου έδινε την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε πάρει ναρκωτικές ουσίες (σ.σ. οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου ήταν απολύτως καθαρές), πήγα προς τον χρυσοχόο για να του πω πως το παιδί μάλλον θα έχει επιληψία. [...] Όσο ήταν μέσα στο κατάστημα, του πετάξανε όχι μόνο πέτρες, αλλά και τασάκια, το τασάκι το πέταξε άλλος (σ.σ. δεν τον κατονομάζει) και όχι ο κοσμηματοπώλης» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σε άλλο σημείο ο ίδιος παραδέχεται πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ζακ είχε βάλει το πόδι του κόντρα, υποστηρίζοντας έναν από τους αστυνομικούς ώστε ο τελευταίος να μη γλιστρήσει. Ισχυρίστηκε πως σήκωσε το γκλομπ που είχε πέσει από έναν αστυνομικό στο έδαφος «για να μην το πάρει κανείς».

«Για κανένα λόγο δεν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο που επιβάλλει το καθήκον τους, και αυτοί τρομαγμένοι ήταν», είπε.  

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο άνδρας, έγινε γνωστός στις αρχές από άλλο άτομο που εργαζόταν για λογαριασμό του. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ