Δολοφονία Καραϊβάζ: Το προφίλ των δραστών - Έμπειροι εκτελεστές με βάση την Αθήνα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το προφίλ των δραστών - Έμπειροι εκτελεστές με βάση την Αθήνα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν δύο άτομα τού έστησαν ενέδρα θανάτου έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση αξιοποιούν κάθε στοιχείο που έχουν στα χέρια τους, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» τα βίντεο και τις μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν εκείνη την ώρα στον τόπο της δολοφονίας.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όλα δείχνουν πως πρόκειται για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου, χωρίς πάντως να έχουν αποκλειστεί άλλα σενάρια.

Γιατί ψάχνουν στην Αθήνα

Στο ενδεχόμενο οι δύο εκτελεστές που δολοφόνησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ να είναι σεσημασμένοι και να διαμένουν στην Αθήνα, καταλήγουν οι αναλυτές της Ασφάλειας, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Μάλιστα, από τον τρόπο δράσης του άνδρα που εκτέλεσε το δημοσιογράφο, θεωρούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου.

Η ψυχραιμία, η αποτελεσματικότητα και το modus operandi, δείχνουν έμπειρους δολοφόνους.

Όσο περνούν οι ώρες και η διασταύρωση των στοιχείων από αεροδρόμια, ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων, airbnb, δεν φέρνουν αποτέλεσμα, τόσο ενισχύεται η εκδοχή, οι δολοφόνοι να μην ήταν από το εξωτερικό.

Έτσι, οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών «ξεσκονίζουν» λίστες σεσησμένων εκτελεστών συγκρίνοντας τη σωματοδομή και τον τρόπο δράσης τους σε μια προσπάθεια να βρουν τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ.

«Οι δολοφόνοι δεν ήρθαν από το εξωτερικό»

Την άποψη ότι η έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, πρέπει να εστιαστεί πρώτα τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου και εν συνεχεία στο σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, εξέφρασε ο Ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι δολοφόνοι δεν ήρθαν από το εξωτερικό: «Εγώ πιστεύω ότι οι δολοφόνοι είναι Έλληνες ή αλλοδαποί που ζουν χρόνια στην Ελλάδα».

Στον  ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δεχόταν απειλές, «ή και να είχε δεχθεί κάποια απειλή, ήταν ο χαρακτήρας του τέτοιος που δεν φοβόταν. Ήταν ατρόμητος».

Η έρευνα στις φυλακές

Αναφορικά με το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία, η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής ψάχνει μέχρι και στις φυλακές.

Οι αξιωματικοί φέρονται να ψάχνουν τις επικοινωνίες κρατουμένων που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, ενώ αναζητούν και πληροφορίες για συζητήσεις πριν και μετά τη δολοφονία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Open, η εντολή είναι η αρχή να γίνει από τα άτομα που κρατούνται μέσα στις φυλακές και έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα είτε έχουν καταδικαστεί για περιπτώσεις ανθρωποκτονιών είτε έχουν καταδικαστεί για οργανωμένο έγκλημα που έχει να κάνει με εκβιάσεις στη νύχτα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM