Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 12ος κατηγορούμενος

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, και ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το οποίο εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αδικοχαμένου φοιτητή και των δύο φίλων του. «Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα», φέρεται να ανέφερε στην απολογία του.

Αποδέχθηκε ότι στο αυτοκίνητό του επέβαιναν τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, από τους οποίους, όπως είπε, γνώριζε μόνο τον έναν, και συγκεκριμένα τον 25χρονο που ομολόγησε ότι κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ. Για τους άλλους δύο, και μεταξύ αυτών τον 21χρονο, φερόμενο ως το πρόσωπο με το δρεπάνι, είπε ότι δεν τους γνώριζε και ότι βρέθηκαν συγκυριακά στο όχημα.

Σε ερώτηση για τον οπλισμό που μετέφεραν οι συγκατηγορούμενοί του, φέρεται να απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε εάν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, ούτε γνώριζε για την επικείμενη επίθεση.

Ο 22χρονος, που παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές 14 μέρες μετά το έγκλημα, αρνήθηκε, τέλος, ότι είναι οργανωμένος οπαδός, διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε κατά το παρελθόν συμμετείχε σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, όπως συνέβη με τους 11 συγκατηγορούμενούς του, που απολογήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο τα προηγούμενα 24ωρα, για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM