Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες ζητούν Σταύρος Ξαρχάκος, Μαχαιρίτσας, Παπακωνστίνου και άλλοι καλλιτέχνες

Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες ζητούν Σταύρος Ξαρχάκος, Μαχαιρίτσας, Παπακωνστίνου και άλλοι καλλιτέχνες Facebook Twitter
6

Η Αφροδίτη Μάνου, στηρίζει διαδικτυακή καμπάνια με αίτημα δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ενημερώνει πως αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες συνυπογράφουν.

Στα ονόματα της λίστας συμπεριλαμβάνονται ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, και ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας.

Παράλληλα η ερμηνεύτρια και στιχουργός Αφροδίτη Μάνου καλεί τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Η καμπάνια για το δημοψήφισμα αναφέρει:

Εμείς οι Δημοκρατικοί πολίτες που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενοδηλώνουμε την αντίθεσή μας στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΠΓΔΜ επειδή αυτή απεμπολεί τα ύψιστα δίκαια του ελληνικού λαού στο σύνολό του και δεσμεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Για το λόγο αυτό ζητούμε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την κύρωση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο κυρίαρχος ελληνικός λαός γι' αυτήν. Εξάλλου δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ να έχουν ήδη εκφραστεί με δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας και να μην παρέχεται το αντίστοιχο δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, το θέμα αυτό είναι εθνικό και συγχρόνως θέμα δημοκρατίας.

Η διενέργεια του δημοψηφίσματος πρέπει να προηγηθεί της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ώστε η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους, να διαθέτει νομιμοποίηση θεμελιωμένη στη συναίνεση του ελληνικού λαού.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ