Δημήτρης Λιγνάδης: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, προτείνει ο εισαγγελέας

Δημήτρης Λιγνάδης: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, προτείνει ο εισαγγελέας Facebook Twitter
Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Κωνσταντίνος Κούντριας, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για δύο βιασμούς. 

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ζήτησε την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε ο συνήγορος του καταδικασθέντα, Αλέξης Κούγιας. 

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» είχε αναφέρει ο κ. Κούγιας κατά την αγόρευσή του. 

«Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε τη γνώση των ειδικών» είπε ο ίδιος, απευθυνόμενος στους ενόρκους. 

Η διαδικασία συνεχίζεται με το δικαστήριο να έχει αποσυρθεί για να αποφασίσει επί των ελαφρυντικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ