Δήμαρχος Μυκόνου: Να περάσει η διαχείριση των παραλιών εξ ολοκλήρου στους δήμους

Δήμαρχος Μυκόνου: Να περάσει η διαχείριση των παραλιών εξ ολόκληρου στους δήμους Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στις παραλίες της Μυκόνου μίλησε ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κούκας.

Ο ίδιος αναφορικά με το θέμα του χώρου που καταλαμβάνουν οι ξαπλώστρες τόνισε πως «έχουμε φροντίσει σε συνεργασία με την αστυνομία να μείνουν ελεύθερα τα κομμάτια» που προβλέπονται. Συμπλήρωσε πως κάτι τέτοιο «μας έχει απασχολήσει και στη Μύκονο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων».

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι «ζητάμε συνεχώς τη συνδρομή της αρμόδιας κτηματικής υπηρεσίας, γιατί οι δήμοι, σε αντίθεση μ’ αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν, δεν είναι αρμόδιοι για να κάνουν έλεγχο, αυτοψία, επιβολή προστίμου και απομάκρυνση των επιπλέον ομπρελοκαθισμάτων. Οι δήμοι είναι μεσολαβητές προκειμένου να συναφθούν τα συμφωνητικά με τους επιχειρηματίες και όταν γίνεται παραβίαση των όρων ή επέκταση του προς παραχώρηση χώρου, να ενημερώνουν την κτηματική υπηρεσία».

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ο λουόμενος κομμάτι της παραλίας χωρίς να χρειάζεται να κάνει χρήση υπηρεσιών του παρακείμενου καταστήματος εκμετάλλευσής της, ο ίδιος τόνισε πως «σε παλαιότερες εποχές αυτό παραβιαζόταν. Πρέπει ο πολίτης να μπορεί να πάει και τη στιγμή που αυτό το δικαίωμά του παραβιάζεται, θα πρέπει ταχύτατα να ενημερώσει την αστυνομία, τον δήμο και φυσικά την κτηματική υπηρεσία, προκειμένου να κινηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες της επιβολής του νόμου».

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίος Κούκας τόνισε ότι «θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν σωστά και έγκαιρα, προληπτικά τη δουλειά τους. Δεν γίνεται για όλες τις Κυκλάδες να υπάρχουν δύο υπάλληλοι για την κτηματική υπηρεσία, η οποία είναι στη Σύρο. Αλλιώς, θα πρέπει να περάσει η διαχείριση των παραλιών εξ ολοκλήρου στους δήμους».

Συμπλήρωσε πως «οι δήμοι διεκδικούμε σταθερά να έχουμε τη διαχείριση των παραλιών. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Δεν γίνεται να είμαστε υποχρεωμένοι μόνο για να βάζουμε τους ναυαγοσώστες για να καθαρίζουμε τις παραλίες και όταν θέλουμε σαν δήμαρχοι να επιβάλουμε την τάξη και τον νόμο στις περιοχές μας, να πρέπει να παρακαλάμε τον κάθε υπάλληλο της κτηματικής υπηρεσίας να έρθει».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM