Δήμαρχος Αγρινίου: Xρόνια έχουν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα

Δήμαρχος Αγρινίου: Xρόνια έχουν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε, με αφορμή τις εκτεταμένες καταστροφές στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Πρέβεζα, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, τονίζοντας τη χρόνια απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε πως και «στο Αγρίνιο έχουν χρόνια να γίνουν αντιπλημμυρικά», υπογραμμίζοντας πως «έχει αλλάξει ο καιρός και η φύση εκδικείται».

Επιπλέον, ο δήμαρχος απευθύνθηκε και στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος θα σπεύσει αύριο (4/12) στην Αιτωλοακαρνανία, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να καταβάλει άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες.

«Έχουν χαθεί περιουσίες, σπίτια... Όλη νύχτα απεγκλωβίζαμε πολίτες, καταφέραμε να σώσουμε ζωές, κινδύνευσαν άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «δεχθήκαμε φοβερό πλήγμα από τον καιρό, έπεσαν 360 χιλιοστά νερού... Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο φαινόμενο, τόσο πολλή βροχή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έπεσε νερό που θα έπεφτε σε 1 χρόνο».

Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών

 

Ξεκίνησαν από σήμερα (3/12) οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, στην Αιτωλοακαρνανία.


Ειδικότερα, ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.


Επίσης, τεχνικά κλιμάκια άρχισαν να καταγράφουν ζημιές στην πόλη του Αγρινίου και στις κοινότητες Ζευγαράκι, Κλεισορρεύματα, Παναιτώλιο, Παραβόλα, Καινούργιο, Κυρά Βγένα, Τραγάνα και Παλαιοκαρυά του δήμου Αγρινίου.
Παράλληλα, λειτουργεί στο Αγρίνιο γραφείο για την παραλαβή αιτημάτων από πολίτες που αφορούν καταγραφές ζημιών.


Ακόμη, από αύριο Δευτέρα θα ξεκινήσει στο δημαρχείο Μεσολογγίου η παραλαβή αιτήσεων καταγραφής ζημιών πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων πολιτών που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.


Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Μεσολογγίου για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν το 1ο δημοτικό σχολείο Κατοχής, το νηπιαγωγείο Κατοχής και 1ο νηπιαγωγείο Νεοχωρίου.


Επίσης, λόγω των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν από κλιμάκια μηχανικών, αύριο Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο Ελληνικών, το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου, το δημοτικό σχολείο Χαλικίου, καθώς και το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Ελλάδα / Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού έδωσαν το "παρών", εδραιώνοντας το μοναδικό τομεακό Συνέδριο για την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό στη χώρα
NEWSROOM