Δικογραφία για το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

Δικογραφία για το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ετοιμάζει η ΕΛΑΣ Facebook Twitter
Δικογραφία για το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ετοιμάζει η ΕΛΑΣ (Eurokinissi)
0

Δικογραφία για τo πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σχηματίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της παραβίασης διατάξεων περί συναθροίσεων.

Μετά τη διεξαγωγή του χθεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίζει δικογραφία με την αιτιολογία ότι είχαν παραβιαστεί οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις αλλά και του νόμου περί συνωστισμού.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί και υπεύθυνοι διοργανωτές ενώ είχε παραβιαστεί και ο νόμος για τη συγκέντρωση άνω των 100 ατόμων.

Η δικογραφία μόλις ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία.

Για αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, έκανε λόγο χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

«Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση.

Πρόσθεσε δε ότι «Για τις σημερινές αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά τους υγειονομικούς κινδύνους. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο έγινε με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά μεταξύ άλλων τη σύσταση ομάδας αστυνόμευσης μέσα στα ΑΕΙ.

Νωρίτερα δε, σήμερα, σχηματίστηκε και η πρώτη δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης της νέας νομοθεσίας για τις συναθροίσεις σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

Ο κ. Γιαννάκος γίνεται ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίζεται σχετική δικογραφία, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM