Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες

Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης της νέας νομοθεσίας για τις συναθροίσεις σχηματίστηκε σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου.

Ο κ. Γιαννάκος γίνεται ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίζεται σχετική δικογραφία, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εκείνη την ημέρα, ο ειδικός διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε ζητήσει από τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά ορισμένοι κατέλαβαν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η αστυνομία παρενέβη, οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν και υπήρξαν τραυματισμοί. Τώρα ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι έμαθε για τη δίωξή του από τα ΜΜΕ και επανέλαβε πως έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν σκοπεύει να εφαρμόσει τον συγκεκριμένο νόμο με την ΠΟΕΔΗΝ. 

Παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε πως ήταν περίπου 100 με 150 άτομα τα οποία έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους. «Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία», είπε κλείνοντας ο κ. Γιαννάκος. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ