Δίκη «Λίπους»: Η Κωνσταντοπούλου ζητά εξαίρεση δικαστών - Καταγγέλλει παρέμβαση της κυβέρνησης

Δίκη «Λίπους»: Η Κωνσταντοπούλου ζητά εξαίρεση δικαστών - Καταγγέλλει παρέμβαση της κυβέρνησης Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Να εξαιρεθούν οι δικαστές του πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, που δικάζουν το αίτημα των γαλλικών αρχών για έκδοση του Γεωργιανού Λάσα Σουσανσβίλι στη Γαλλία, ζήτησε η συνήγορος του εκζητούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την υποβολή του σχετικού αιτήματος, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «με πρωτοφανή τρόπο το δικαστήριο συνεδριάζει μέσα στον Αύγουστο, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για ήσσονος ποινικής σημασίας υπόθεση».

Όπως ανέφερε, «ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στη Γαλλία, δηλαδή σε χώρα δανειστή, να τον παραδώσει, έχοντας υπονομευθεί πλήρως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού πια κάμπτονται όλες οι αρχές του Κράτους Δικαίου, μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές...».

Επιπλέον, η κ. Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε «ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στην υπόθεση, την ίδια ώρα που μεθοδεύονται νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη...».

Ο Σουσανσβίλι, που είναι γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος», φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του δικτύου της ρωσόφωνης μαφίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία.

Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανσβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Η διαδικασία ανάπτυξης του αιτήματος εξαίρεσης συνεχίζεται σήμερα στον Άρειο Πάγο παρουσία του εκζητούμενου Γεωργιανού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια