Δίκη Φιλιππίδη: «Αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός»- Η κατάθεση μάρτυρα, φίλου της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δίκη Φιλιππίδη: «Αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός»- Η κατάθεση μάρτυρα, φίλου της δεύτερης καταγγέλλουσας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Νέα κατάθεση μάρτυρα, στενού φίλου της δεύτερης καταγγέλλουσας για απόπειρα βιασμού από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφηγήθηκε σήμερα στην έδρα του ΜΟΔ, όσα είδε και όσα του μετέφερε η φίλη του για όλα όσα έζησε.

«Αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός», φέρεται να είπε σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Πέτρος Φιλιππίδης στη δεύτερη καταγγέλλουσα όταν εκείνη προσπάθησε να φύγει από το καμαρίνι του. Την είχε καλέσει για οντισιόν για μία αντικατάσταση στο θέατρο.

Νωρίτερα εκείνος, σύμφωνα με την ίδια πηγή είχε κλειδώσει την πόρτα εμποδίζοντάς την να φύγει, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Ο Φιλιππίδης δε συνέχισε να της στέλνει χυδαία μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τα οποία ο μάρτυρας είπε ότι είχε δει με τα ίδια του τα μάτια.

«Γνωριστήκαμε το 2004 με την καταγγέλλουσα, ήμασταν συμφοιτητές στη Δραματική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2011 έπειτα από μια πρόβα πήγαμε για καφέ. Όταν καθίσαμε χτύπησε το τηλέφωνό της και σηκώθηκε για να μιλήσει. Όταν επέστρεψε στο τραπέζι ήταν άλλος άνθρωπος, εμφανώς σοκαρισμένη και αναστατωμένη, σαν να άκουσε κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί.

»Τη ρώτησα τι συνέβαινε, δεν ήθελε να μιλήσει. Κατόπιν πίεσης δίκης μου, είπε ότι έχει συμβεί κάτι με έναν άνθρωπο του χώρου. Όπως μου είπε τότε, αυτός ο άνθρωπος τη φώναξε για αντικατάσταση σε μια παράσταση και της επιτέθηκε μια ημέρα που τη φώναξε στο θέατρο ενώ ήταν κλειστό, δήθεν για να της δώσει ένα ρόλο» είπε σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Ο μάρτυρας συνέχισε λέγοντας πως ο Φιλιππίδης μετά την οδήγησε στο καμαρίνι του και με σωματική δύναμη προσπάθησε να επιβληθεί.

«Κάποια στιγμή τον απώθησε, τα κατάφερε σπρώχνοντας και χτύπησε τα γόνατα της στην προσπάθεια της να φύγει. Μου είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωσε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση. Ο Πέτρος Φιλιππίδης όταν της άνοιξε την πόρτα της είπε: "Αν φύγεις δεν υπάρχει γυρισμός».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, μετά από δική του επιμονή του ομολόγησε η φίλη του ότι επρόκειτο για τον Πέτρο Φιλιππίδη «και ότι μόλις την είχε πάρει τηλέφωνο».

Σε συνέχεια της κατάθεσής του είπε ότι ενώ οι δυο τους συζητούσαν ο Πέτρος Φιλιπππίδης της έστειλε ένα μήνυμα με χυδαίο σεξουαλικό περιεχόμενο.

«Το μήνυμα αυτό το είδα, το διάβασα. Μου είπε και για άλλα μηνύματα που είχε δεχθεί, αντίστοιχου περιεχομένου. Η ίδια μου είπε ότι είχε κοπεί από δύο κάστινγκ, και θεωρούσε ότι αυτό σχετιζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, επειδή αυτός της είχε πει στο τηλέφωνο ότι "είναι στο χέρι σου να αλλάξουν τα πράγματα».

Σε ερώτηση της έδρας, ο μάρτυρας είπε ότι επιχείρησε να την πείσει να καταγγείλει τον Φιλιππίδη αλλα εκείνη ντρεπόταν.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, όπου η πλευρά Φιλιππίδη θα εξετάσει τον μάρτυρα.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Ελλάδα / Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια: τελικά, πόσο ρεύμα καταναλώνουν;

Πόσο ενεργοβόρα είναι τα γιορτινά λαμπάκια με τα οποία στολίζουμε τόσο το σπίτι μας όσο και τους εξωτερικούς του χώρους; Και πόσο θα μας κοστίσει, αν, για παράδειγμα, τα λαμπιόνια λειτουργούν για περίπου 10 ώρες;
NEWSROOM