Δίκη Αναγνωστόπουλου: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων - «Η Καρολάιν πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι»

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων - «Η Καρολάιν πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς πριν από ένα χρόνο στα Γλυκά Νερά. 

Προτού τελειώσει ο κύκλος των αγορεύσεων, η  εισαγγελέας της έδρας προέβη σε μια σύντομη δευτερολογία. 

«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση» ανέφερε η εισαγγελέας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikos.gr. 

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την ανθρωποκτονία της συζύγου του, τη θανάτωση του σκύλου τους αλλά και για τα πλημμελήματα που του αποδίδονται για την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταμήνυση. 

«Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όταν διέπραξε το έγκλημα σε βάρος της 20χρονης συζύγου του» είπε στην αγόρευση της που ξεκίνησε, ενώπιον του ΜΟΔ, η εισαγγελέας Έδρας.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν τίθεται ζήτημα «βρασμού», που επικαλείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς προσδοκώντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. «Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης» τόνισε. «Είναι αυταπόδεικτα όσα έγιναν» τη νύχτα της 11ης Μαΐου στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, είπε η εισαγγελική λειτουργός, η οποία θεωρεί ότι ο κατηγορούμενος πιλότος πρέπει να καταδικαστεί όπως εισάγεται.

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης» τόνισε η εισαγγελέας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM