«Δικαιοσύνη Παντού- Δικαιοσύνη για Όλα»: Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα ενάντια στις διακρίσεις

«Δικαιοσύνη Παντού- Δικαιοσύνη για Όλα»: Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα ενάντια στις διακρίσεις Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Μια μεγάλη εκδήλωση στην Τεχνόπολη ενάντια στις διακρίσεις, με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού - Δικαιοσύνη για Όλα», διοργανώνει η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της εκδήλωσης να αναδειχθούν οι διακρίσεις που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε όλους τους τομείς της ζωής τους «και να απαιτήσουμε όλα μαζί συμπεριληπτικές νομοθεσίες οι οποίες θα συμβάλλουν στην άρση των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που δημιουργούν εμπόδια στον δρόμο μας για την πραγματική ισότητα», αναφέρουν.

«Τα προηγούμενα χρόνια οι διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έφεραν κάποια αποτελέσματα αλλά τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξακολουθούν να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας καθώς νομικά κενά αλλά και θεσμοθετημένη λοατκιφοβία έχουν εδραιώσει κανόνες και πρακτικές σε όλα τα πεδία – στην Δικαιοσύνη, την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Εργασία, την Κοινωνική Πρόνοια κ.ο.κ. που έχουν τις ρίζες τους σε συγκεκριμένα ιστορικά πρότυπα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης. Ήρθε η ώρα για μια ολοκληρωμένη και ολιστική στρατηγική διεκδικήσεων και η πρόταση της ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανάδειξης εκείνων των πολιτικών που θα εξασφαλίσουν "Δικαιοσύνη Παντού - Δικαιοσύνη για Όλα"», τονίζεται στο κάλεσμα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο συνεδρίες:

 • Α΄ Συνεδρία: Εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων θα μιλήσουν για τις διεκδικήσεις και τις προτεραιότητές τους.

-Έναρξή της Α΄ Συνεδρίας από τον Πάνο Ξανθόπουλο, δικηγόρος, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πάνελ με εκπροσώπους από ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες:

 • Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ – Intersex Greece: Ρηνιώ Συμεωνίδου, Εμπειρογνώμων Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ίντερσεξ Παιδιά, Γενική Γραμματέας Intersex Greece.
 • ΛΟΑΤ ΑμεΑ: Ανδρέας Ξερουδάκης, Εκπαιδευτικός, Ιδρυτικό μέλος ΛΟΑΤ ΑμεΑ.
 • Οικογένειες Ουράνιο Τόξο: Χαρίλαος Μιχαήλ, Αρχιτέκτονας, Μέλος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο.
 • Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης: Τζωρτζ/Ζωρζ Κουνάνης, Πολιτικός Επιστήμονας, Συνιδρυτό/Συνδιαχειριστό της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ για την Εργασιακή υποστήριξη.
 • Πολύχρωμο Σχολείο: Απόστολος Πούλιος, PhD, εκπαιδευτικός Μουσικού Σχολείου Ιλίου, Μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου.
 • Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»: Γιάννος Λεβισιάνος Λαμπρόπουλος, Πολιτικός Επιστήμονας, Υπεύθυνος Διεκδίκησης Θετικής Φωνής.
 • Σύμπραξη για το κοινωνικό φύλο: Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου ΑΠΘ και Συνήγορος του Φοιτητή στο ΑΠΘ, Μέλος της Σύμπραξης για το κοινωνικό φύλο.
 • Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών: Άννα Απέργη Κωνσταντινίδη, Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), αν. ορισμένο μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων.
 • Υπερήφανοι Γονείς: Χάρης Σκοκότσα, συνταξιούχος, Ιδρυτικό μέλος των υπερηφανων γονέων.
 • Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας: Χαρά Νικολάου, Τελειόφοιτη του Τμήματος Βιοτεχνολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαχειρίστρια της Colour Youth.
 • Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity: Σοφία Ζαχαριάδη, Ελεύθερη Επαγγελματίας, Πρόεδρος Emantes International Lgbtqia+ Solidarity.
 • Orlando LGBT+: Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Ψυχολόγος, Ερευνήτρια, Επ. Συνυπεύθυνη στο Orlando LGBT+.
 • Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Μιχάλης Λώλης, Πολιτικός Επιστήμονας, Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας, Μέλος της Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
 • Proud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω: Δήμητρα Κυρίλλου, Πολιτικός μηχανικός, Συγγραφέας & Μέλος των Proud Seniors Greece ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων 50 και άνω.
 • Queer Athens: Βάγια Γεωργαλή, Web Designer / Developer, συνιδρύτρια του Queer Athens.
 • Rainbow Seniors: Μιχάλης Σακελλαρίου, Υποδιευθυντης σχολικής μονάδας, Πρόεδρος των Rainbow Seniors.
 • Thessaloniki Pride: Αποστόλης Καραμπαΐρης, Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Δ/Σ του Thessaloniki Pride.

-Συντονίστρια Κατερίνα Τρίμμη: Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μέλος Οικογένειας «Ουράνιο Τόξο», Τακτικό ορισμένο μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων.

 • Β΄ Συνεδρία: Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα μιλήσουν για τις λύσεις που προτείνει το κόμμα σχετικά με τα προβλήματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων ανά θεματική ενότητα.

-Έναρξη της Β΄Συνεδρίας από τον Τζανακόπουλο Δημήτρη, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας – Υπεύθυνος για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος

Πάνελ με Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

 • Αγαθοπούλου Ειρήνη: Τομεάρχης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.
 • Αναγνωστοπούλου Σία: Τομέαρχης Πολιτισμού
 • Ζαχαριάδης Κώστας: Τομεάρχης Εσωτερικών
 • Ξανθός Ανδρέας: Τομέαρχης Υγείας.
 • Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα: Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
 • Φίλης Νίκος: Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 • Φωτίου Θεανώ: Τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 • Ψυχογιός Γιώργος: Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου.

Χαιρετισμός από Αρβανίτη Κώστα: Ευρωβουλευτή, μέλος της Επιτροπής LIBE για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις και της Επιτροπής EMPL για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις.
Χαιρετισμός από Κουντουρά Έλενα: Ευρωβουλεύτρια

Συντονίστρια: Βασιλική Κατριβάνου: Ψυχολόγος – Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο: Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ». Είσοδος ελεύθερη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

«Το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από πυράντοχα υλικά που έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο, να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί σε γειτνιάζοντες χώρους παραγωγής καθώς και όμορες επιχειρήσει» αναφέρεται μεταξύ άλλων
NEWSROOM
Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων οι 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Ελλάδα / Καύσωνας: Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων με 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36.3 °C - Θερμοκρασίες 96 και 160 βαθμών κατέγραψε θερμικό drone σε Ομόνοια και Λυκαβηττό - Πέφτει η θερμοκρασία από την Παρασκευή
NEWSROOM
Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Ελλάδα / Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, καθώς και περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τον 16χρονο τραυματία στο νοσοκομείο
NEWSROOM