Μία 43χρονη γυναίκα στην Αθήνα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο είχε συλληφθεί μέσω εξωσωματικής πριν 11 χρόνια μαζί με το «δίδυμο» αδελφάκι του.

 

Η μητέρα κρατά στα χέρια της το μωρό και ανυπομονεί να το γνωρίσει στο άλλο της παιδί που είναι δέκα ετών.

 

Η γονιμοποίηση και των δύο εμβρύων είχε γίνει ταυτόχρονα πριν από 11 χρόνια με εξωσωματική γονιμοποίηση. «Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από τόσα χρόνια απέκτησα και το δεύτερο μου παιδί. Το πρώτο είχε έρθει το 2009 και ήρθε το δεύτερο το 2020», είπε χαρακτηριστικά. Η 43χρονη είχε καταψύξει το δεύτερο γονιμοποιημένο ωάριο, αλλά η νομοθεσία προβλέπει ότι τα κατεψυγμένα ωάρια και έμβρυα θα καταστρέφονται μόλις συμπληρωθεί μια δεκαετία. Έτσι παρά τις δυσκολίες αποφάσισε να γίνει για δεύτερη φορά μητέρα.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη διαφορετικά δεν θα προλάβαινα. Τα έμβρυα καταστρέφονται. Η διαδικασία να γίνω δεύτερη φορά μητέρα ήταν δύσκολη λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά έπρεπε να το αποφασίσω», συμπλήρωσε.

 

Σύμφωνα με τον ANT1, οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις μεθόδους υποβοηθούμενης γονιμοποίησης ζητούν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να παραταθούν τα όρια κατεψυγμένων ωαρίων και εμβρύων ώστε όλο και περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr