Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Παιδείας Facebook Twitter
0

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει στις 11 το πρωί εκπαιδευτικοί ζητώντας να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα των αιτήσεων για όλους τους αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας, ούτε και να μείνουν εντελώς εκτός πινάκων βγαίνοντας στην ανεργία. 

Η κινητοποίηση έχει κεντρικό σύνθημα «Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών» και οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβριο, την προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας και την κατάργηση του ν.4589/2019, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και την πραγματοποίηση 33.000 μόνιμων διορισμών, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Παράλληλα, οι αναπληρωτές ζητούν να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς και να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων -εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ- πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του ν. 4589/2019».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Ελλάδα / Τα μέτρα για την παράνομη οπλοκατοχή: «Τέρμα οι τοπικές μαφίες» είπε ο Χρυσοχοΐδης

Μόνιμα το «ελληνικό FBI» στην Κρήτη, τέλος οι μπαλωθιές σε γάμους και βαφτίσεις - «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
LIFO NEWSROOM