Διακίνηση κάνναβης: Παραγγελίες μέσω social media, παράδοση σε κουτιά μπισκότων- Από ανυποψίαστους ταξιτζήδες

Κάνναβη Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΛ.ΑΣ.
0

Ένας 32χρονος διακινούσε κάνναβη, παίρνοντας παραγγελίες μέσω social media και χρησιμοποιώντας ανυποψίαστους οδηγούς ταξί, για την παράδοση, μέσα σε πακέτα από μπισκότα. 

Η αστυνομία συνέλαβε στον Άγιο Παντελεήμονα τόσο τον 32χρονο αλλοδαπό, όσο και μια 21χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Έπειτα από πληροφορίες για τη δράση των κατηγορούμενων, στη διακίνηση και αποθήκευση ακατέργαστης κάνναβης στη συγκεκριμένη περιοχή, συστήθηκε ειδική ομάδα έρευνας και εντοπίστηκαν οι δύο. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος διακινούσε ναρκωτικά στον Άγιο Παντελεήμονα τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο. Για τις συναλλαγές του και τη διαφήμιση των ουσιών χρησιμοποιούσε τα social media, μέσω των οποίων δέχονταν παραγγελίες από πελάτες. 

Στη συνέχεια, τοποθετούσε τις ουσίες σε πακέτα από μπισκότα και αυτές παραδίδονταν στον τόπο επιλογής του αγοραστή, μέσω ανυποψίαστων οδηγών ταξί. Εάν ο αγοραστής επιθυμούσε να γίνει η συναλλαγή από γυναίκα, η 21χρονη έκανε τη μεταφορά, έναντι αμοιβής. 

Σε τρία σπίτια- όπου έγινε έρευνα- και στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν: 

  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5 κιλών και 86 γραμμαρίων
  • κατεργασμένη κάνναβη βάρους 155 γραμμαρίων
  • 34 δενδρύλλια κάνναβης
  • 5.265 ευρώ
  • ζυγαριά ακριβείας
  • πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργεια κάνναβης

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ελλάδα / Μιχάλης Μαρμαρινός από Δελφούς: «Δεν υπάρχει το "εγώ" χωρίς τον συνάνθρωπο»

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου συμμετείχε μαζί με τον ομότιμο καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής Στέλιο Στυλιανίδη και τον επικεφαλής ιατρό αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών, Αδριανό Γολέμη, σε μια συζήτηση όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν η αποδοχή, η συμπερίληψη, η ψυχική υγεία και η αξία της συνεργασίας, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
THE LIFO TEAM