Δεν υπογράφουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ για τα γυαλιά οράσεως οι Οπτικοί

Δεν υπογράφουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ για τα γυαλιά οράσεως οι Οπτικοί Facebook Twitter
1

Να μην υπογράψουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ για την προμήθεια γυαλιών, αποφάσισαν οι Οπτικοί-Οπτομέτρες της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης τους.


Υπενθυμίζεται πως χθες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανήρτησε πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, αποφασίζοντας πως πλέον οι ασφαλισμένοι δεν θα προπληρώνουν πλέον για την αγορά οπτικών ειδών.


Σε ανοιχτή επιστολή προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ, η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών, εξηγεί την απόφασή της να μην υπογράψει τη σύμβαση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μας ωθούν στην εξόντωση».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:


«Αγαπητοί ασφαλισμένοι οι Οπτικοί-Οπτομέτρες της χώρας μας αποφάσισαν να μην υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια γυαλιών για τους εξής λόγους:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ από τα ταμεία τα όποια συγχωνευτήκαν σε αυτόν μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
  2. Μας επιβάλει κούρεμα στην αξία των διατακτικών, το οποίο μπορεί να φτάσει και το 30% της αξίας, των προϊόντων για τα οποία θα έχουμε ήδη πληρώσει ακόμα και φόρους.
  3. Ισχυρίζεται ότι θα μας πληρώνει μετά από 90 μέρες. Εμείς αναρωτιόμαστε γι αυτό το διάστημα πως θα χρηματοδοτήσουμε τις αδύνατες επιχειρήσεις μας μετά από 7 χρόνια κρίσης;
  4. Συνάδελφοι οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση και οι όποιοι έχουν οφειλές λόγω της κρίσης που επιδεινώθηκαν με τις απλήρωτες διατακτικές ασφαλιστικών ταμείων, (δηλαδή κατάσταση όπως αυτή που προτείνεται ξανά), δεν θα παίρνουν τίποτα και θα τους παρακρατείτε όλο το ποσό.
  5. Προτείναμε στον ΕΟΠΥΥ να βοηθήσουμε αναλαμβάνοντας εμείς όλη την γραφειοκρατία ώστε ο ασφαλισμένος να μην ταλαιπωρείται σε ουρές, με την προϋπόθεση η είσπραξη να γίνονταν αποκλειστικά και μόνο από αυτόν. Και σε αυτό ήταν αρνητικός ο ΕΟΠΥΥ.
  6. Και το σημαντικότερο μας καλεί να υπογράψουμε σύμβαση που δεν έχουμε δει, ανακοινώνοντας στους ασφαλισμένους ότι το καθεστώς αλλάζει!!! (τα συμπεράσματα δικά σας)

Τελικά η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ θέλει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας;


Το ν' απομονώνεις κάθε φορά ένα επαγγελματικό κλάδο (πχ φαρμακοποιούς, λογοθεραπευτές κλπ) και να τον φέρνεις αντιμέτωπο δήθεν με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αντίκειται σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής και πρέπει να σταματήσει άμεσα.


Αν θέλει να μειώσει τις δαπάνες να το πει καθαρά. Όλο αυτό γίνεται για να μην μας πληρώνει ή να κουρεύει τα δεδουλευμένα, ενώ πρώτα ήταν αναγκασμένος να πληρώνει τους ασφαλισμένους ατομικά. Γίνεται επιπλέον σαφές, ότι επιχειρείται βίαιη αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου στον κλάδο των Οπτικών, εξυπηρετώντας τι;


Καλούμε λοιπόν τους ασφαλισμένους να δείξουν κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι σε έναν κλάδο ο όποιος προστατεύει την δημόσια υγεία.


Έχουμε προτάσεις και λύσεις αλλά δυστυχώς δεν μας το επιτρέπουν. Αντίθετα μας ωθούν στην εξόντωση».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ήταν το μόνο σίγουρο. Από χθες που διάβασα το άρθρο "Δεν θα προπληρώνουν πλέον τα γυαλιά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ", παραξενεύτηκα. Σκέφτηκα, "Θα δεχτούν οι οπτικοί να τους φεσώνει ο ΕΟΠΥΥ;"