Δεν κατεδαφίζεται - Μνημείο σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς η κεντρική πύλη του Αστέρα Βουλιαγμένης

Δεν κατεδαφίζεται - Μνημείο σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς η κεντρική πύλη του Αστέρα Βουλιαγμένης Facebook Twitter
0

 Διασώθηκε από την κατεδάφιση και θα αναδειχθεί μελλοντικά η κεντρική πύλη του συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης».

Υπήρξε παρέμβαση του δημάρχου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, καθώς αποτελεί ένα εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής, το οποίο έχει τιμηθεί με "High Commendation στο 1ο World Architecture Festival", το 2008 στην Βαρκελώνη.

Η παρέμβαση-αίτημα προς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής επέτυχε την εξαίρεση από το πρόγραμμα κατεδάφισης, ενώ θετικά αντιμετωπίστηκε και από τη Διοίκηση της επιχείρησης, η οποία δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να αναδείξει την κατασκευή ως μνημείο σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Ουσιαστικοί συμπαραστάτες στο αίτημα του δημάρχου ήταν οι δημιουργοί του έργου, οι αρχιτέκτονες Ρένα Σακελλαρίδου και Μόρφω Παπανικολάου, αλλά και η διαδυκτιακή ενημερωτική πύλη "Ecopress".

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΙΤΙΑ

Ελλάδα / Πώς έγινε η έκρηξη στη Βιολάντα: Το πιο πιθανό σενάριο για τα αίτια - Γιατί ψάχνουν τους σωλήνες παροχής αερίου

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητά τα ακριβή αίτια, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται η ακαριαία ανάφλεξη που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας
THE LIFO TEAM
ΤΡΙΚΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / Έκρηξη στη Βιολάντα: Νέα ανακοίνωση για τις οικογένειες των θυμάτων - «Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα»

Πρόκειται για την τρίτη ανακοίνωσή της, ενημερώνοντας για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων, πέραν των νόμιμων αποζημιώσεων που θα λάβουν
THE LIFO TEAM