«Δεν βγαίνω ούτε στο μπαλκόνι» λέει η αρχαιοφύλακας που τη χτύπησε κεραυνός στην Ακρόπολη

«Δεν βγαίνω ούτε στο μπαλκόνι» λέει η αρχαιοφύλακας που τη χτύπησε κεραυνός στην Ακρόπολη Facebook Twitter
Φωτογραφία από newsit.gr
0

Δύο μήνες μετά το παραλίγο μοιραίο χτύπημα από κεραυνό στην Ακρόπολη, η αρχαιοφύλακας που είχε τραυματιστεί σοβαρά μιλά τα προβλήματα υγείας, τις δυσκολίες και τη φοβία που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει. 

  

Από την πτώση του κεραυνού στον αρχαιολογικό χώρο, στις 17 Απριλίου, είχαν τραυματιστεί συνολικά δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες. Μία από τις υπαλλήλους είχε ξεκινήσει να εργάζεται στην Ακρόπολη τέσσερις μέρες νωρίτερα, αλλά δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στη δουλειά: η κα Ανθή Μήτση δεν έχει αναρρώσει πλήρως ενώ δεν ακούει από το δεξί της αυτί. Μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit.gr, αποκαλύπτει πως υποβάλλεται τακτικά σε επεμβάσεις ενώ οι φωτογραφίες από την ίδια και τα ρούχα της μετά το χτύπημα του κεραυνού, σοκάρουν. 

Ο κεραυνός έπεσε κοντά στο εκδοτήριο εισιτηρίων του μνημείου και η κα Μήτση αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να ανεβαίνει τόσος κόσμος στην Ακρόπολη και να μην υπάρχει επαρκής ασφάλεια από τους κεραυνούς. Η ίδια καταγγέλλει ότι από το υπουργείο δεν έχουν δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον: «Από το υπουργείο δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς. Τρέχω μόνη μου. Ήρθε η υπουργός να με δει την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο και έπαθε σοκ που με είδε έτσι. Ήρθε και η κυρία Μπάνου, η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά από τότε δε με έχει πάρει κανένας στο τηλέφωνο να με ρωτήσει τι κάνω, πώς είμαι. Τίποτα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Θέλω να δικαιωθώ. Και ψυχικά και σωματικά και οικονομικά», τονίζει η 52χρονη που είχε προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση.

«Δεν βγαίνω ούτε στο μπαλκόνι» λέει η αρχαιοφύλακας που τη χτύπησε κεραυνός στην Ακρόπολη Facebook Twitter
Φωτογραφία από newsit.gr
«Δεν βγαίνω ούτε στο μπαλκόνι» λέει η αρχαιοφύλακας που τη χτύπησε κεραυνός στην Ακρόπολη Facebook Twitter
Φωτογραφία από newsit.gr

«Έχω ακόμα προβλήματα με την υγεία μου. Έχω χάσει την ακοή από το δεξί αυτί (...) Ο γιατρός το ψάχνει λίγο περισσότερο τώρα. Με στέλνει για αξονική εγκεφάλου, κάνουμε κι άλλες εξετάσεις για να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ακοή μου (...) Μόνη μου δεν μπορώ να κυκλοφορήσω έξω (...) προσπαθώ να καταλάβω από πού έρχεται ο ήχος. Μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο δίπλα μου, στα δεξιά μου και εγώ να νομίζω ότι είναι από την άλλη μεριά».

Ανεξίτηλα σημάδια στο σώμα και φοβία

Από το χτύπημα του κεραυνού, η γυναίκα κατέρρευσε στο έδαφος, ματωμένη, με τα ρούχα της σκισμένα και καμένα τα μαλλιά της. Αρχικά νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Στο σώμα μου έχω ακόμα σημάδια. Το χέρι μου ήταν σπασμένο. Είχε μπει κάποιο αντικείμενο μέσα και έπρεπε να κάνουμε και εκεί μια μικρή επέμβαση (...) Ακόμα είμαι σε ανάρρωση, είμαι και ψυχικά άρρωστη. Δεν μπορώ να συνέλθω ακόμα (...) με πιάνει πανικός. Ακούω κεραυνούς και ταράζομαι. Τώρα που φοβάμαι μήπως βρέξει, δεν βγαίνω ούτε στο μπαλκόνι. Τέτοια φοβία έχω πάθει», λέει χαρακτηριστικά η άτυχη γυναίκα.

Πώς βίωσε το χτύπημα του κεραυνού

«Τις αισθήσεις μου τις έχασα για δευτερόλεπτα όταν με χτύπησε ο κεραυνός (...) το ένιωσα στο κεφάλι, το θυμάμαι. Και που με έριξε κάτω και που με χτύπησε μετά στο σώμα. Έχασα για δευτερόλεπτα τις αισθήσεις μου (...) Δεν ήξερα πού βρισκόμουν. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει. Το μόνο που έλεγα ήταν "είμαι ζωντανή, είμαι ζωντανή". Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό όταν βγήκα από εκεί (...) Και στο νοσοκομείο συνέχεια αυτό έλεγα. Πήγα για δουλειά και παραλίγο να μη γυρίσω στο σπίτι μου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ