Σοβαρό τραυματισμό υπέστη ένα 11χρονο αγόρι, όταν καρφώθηκε πάνω στα κάγκελα του Ναού της Αναλήψεως στα Βριλήσσια.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα που μεταδίδει το τοπικό vrilissianews.gr, το περιστατικό συνέβη στις 2 Ιουνίου και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο, καθώς το σίδερο της περίφραξης τρύπησε την κοιλιά του παιδιού. Ευτυχώς όμως το κάγκελο δεν έπληξε κάποιο ζωτικό όργανό του. 

 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου οι γιατροί υπογράμμισαν τη σοβαρότητα του ατυχήματος, καθώς αν είχε προκληθεί διάτρηση κεντρικής αρτηρίας, ο 11χρονος ήταν πολύ πιθανό να χάσει τη ζωή του. 

 

Στην ανάρτησή του ο πατέρας μεταφέρει πως ο 11χρονος γιος του επιχείρησε να περάσει τα κάγκελα ενώ έπαιζε, και τονίζει την επικινδυνότητα της περίφραξης δεδομένου ότι κάθε μέρα παίζουν πολλά παιδιά στην πλατεία και κάποιες φορές πηδούν τα κάγκελα για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα για να πιάσουν μια μπάλα που έχει περάσει τα κάγκελα. 

 

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, στον χώρο της πλατείας Αναλήψεως όπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός με την επικίνδυνη περίφραξή του, παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά, ελλοχεύει έτσι ο κίνδυνος να ξεφύγουν της προσοχής των γονέων τους και επιχειρώντας να υπερβούν το κιγκλίδωμα (πχ. για να πιάσουν την μπάλα τους ή κάποιο άλλο παιχνίδι) να υπάρξουν και άλλα ατυχήματα. Θερμή παράκληση να ενεργήσουν οι υπεύθυνοι ώστε να αντικατασταθεί άμεσα το υπάρχον κάγκελο με άλλο λιγότερο επικίνδυνο ή τουλάχιστον να αφαιρεθούν οι επικίνδυνες αιχμές», προσθέτει ο πατέρας επισυνάπτοντας μάλιστα φωτογραφία από την πληγή που υπέστη το παιδί του. 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση (προσοχή ακολουθεί σκληρή εικόνα):

«Στις 2/6/2019 ο ηλικίας 11 ετών γυιός μου, παίζοντας στην πλατεία Αναλήψεως και προσπαθώντας να περάσει πάνω από τα κάγκελα της περίφραξης του ναού, είχε ένα σοβαρότατο ατύχημα, καθόσον τα μυτερά κάγκελα του κιγκλιδώματος καρφώθηκαν στην κοιλιακή χώρα του (βλ. επισυναπτόμενη φωτογραφία από το Νοσοκ. Παίδων).

 

»Με τη βοήθεια του Θεού, ως εκ θαύματος το σίδερο δεν τρύπησε τα ζωτικά όργανα της κοιλιάς. Όπως ανέφεραν οι γιατροί στο Νοσοκ. Παίδων όπου τον μεταφέραμε εσπευσμένως, το ατύχημα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, θα μπορούσε μάλιστα να είναι θανατηφόρο εάν υπήρχε διάτρηση της κεντρικής αρτηρίας.

 

»Όπως όλοι γνωρίζουμε, στον χώρο της πλατείας Αναλήψεως όπου ευρίσκεται ο Ιερός Ναός με την επικίνδυνη περίφραξή του, παίζουν καθημερινά πολλά παιδιά, ελλοχεύει έτσι ο κίνδυνος να ξεφύγουν της προσοχής των γονέων τους και επιχειρώντας να υπερβούν το κιγκλίδωμα (πχ. για να πιάσουν την μπάλα τους ή κάποιο άλλο παιχνίδι) να υπάρξουν και άλλα ατυχήματα.

 

»Θερμή παράκληση να ενεργήσουν οι υπεύθυνοι ώστε να αντικατασταθεί άμεσα το υπάρχον κάγκελο με άλλο λιγότερο επικίνδυνο ή τουλάχιστον να αφαιρεθούν οι επικίνδυνες αιχμές (βέλη) που βρίσκονται στην κορυφή του προς αποφυγή και άλλου ατυχήματος που ενδέχεται να αποβεί μοιραίο !!»

 

Βριλήσσια: 11χρονος καρφώθηκε σε κάγκελα εκκλησίας - Τι καταγγέλλει ο πατέρας

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr