Ένας νεαρός ηλικίας 19 χρόνων συνελήφθη βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής Καλαμάτας, μετά την ανάκρισή του από την Ασφάλεια κατά την οποία προέκυψε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία των Κωνσταντίνου Σγούρου και Γιάννη Κομμάτη.
Οι αστυνομικοί κατέληξαν σε αυτόν και σ" έναν ακόμη συνομίληκό του ο οποίος αναζητείται μετά από σειρά προσαγωγών που έκαναν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η δολοφονία, σύμφωνα με τα ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ φαίνεται να είχε ως κίνητρο τις διαφορές σχετικά με την διακίνηση απαγορευμένων αναβολικών ουσιών ή ναρκωτικών, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα δύο θύματα μετά από νυχτερινή διασκέδαση είχαν ραντεβού με τους δύο φίλους τους, από γυμναστήριο της Καλαμάτας, για συναλλαγή που σχετίζονταν με προμήθεια αναβολικών και συμπληρωμάτων διατροφής. Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξαν διαπληκτισμοί αφού τα θύματα φέρεται να είχαν πάρει προκαταβολή μερικών εκατοντάδων ευρώ για να τους παραδώσουν αναβολικά και δεν το είχαν πράξει. Ετσι ο ένας εκ των δραστών χρησιμοποίησε την οικογενειακή καραμπίνα και τους σκότωσε.